Betoonist skulptuuri nimi on eesti keeles „Naine ja lind“, kirjutab Elu24. „Eesti kohtute direktor Elari Udam saatis Harju maakohtu naiskollektiivile naistepäevaks kaardi, millel on peal suur peenis,“ rääkis väljaandele helistanud anonüümne allikas.

Elari Udam on viie Eesti kohtumaja direktor ning talle alluvad nii Tallinna, Pärnu kui ka Viru kohtumajad.

Harju maakohtu naiskollektiiv pöördus Udami kirja peale sellega ka justiitsministri poole sooviga võtta Udam distsiplinaarvastutusele.

Udam avaldas täna oma Facebooki kontol täiesmahus kirja, mille naiskollektiivile naistepäeva puhul saatis. Udam kirjutas oma postituses, et Elu24 artikkel on kontekstist välja rebitud ning omistab talle ideid ja mõtteid, mida tema hinnangul naistele saadetud kirjas polnud. „Kuivõrd sain vihjeid, et osad kolleegid olid solvunud lisatud pildi peale, siis saatsin ka vabandava kirja,“ lisas ta.

Udam kirjutas, et peale ilu, ei näinud tema oma saadetud fotos midagi enamat. „Tunnistan ausalt, et ma ei mõistnud solvumise põhjust, sest mul ei olnud ühtki kõrval- ega allmõtet, vaid siiras soov õnnitleda,“ kirjutas Udam.

Siiski tunnistab Udam, et teise pilgu pilti vaadates, mõistab ta, kuidas selles võib olla solvumiseks alust. „Seetõttu on mul väga paha tunne, et pilti valides rohkem ei mõelnud,“ kirjutab Udam.

Udam lisas, et justiitsministrile on tema suhtes kaebus edastatud ning ta jääb ootama õiglast hinnangut.