„Kokku avasime värbamispunktid 42 linnas,“ rääkis Prigožin. Ta lisas, et võitlejaid värvatakse muu hulgas spordikeskustest ja võitluskunstide treeningklubidest.

Samas pöördumises vihjas Prigožin ilmselt oma erimeelsustele Vene kaitseministeeriumiga: ta nentis, et ehkki Wagnerile loobitakse viimasel ajal selgelt kaikaid kodaratesse, on ta veendunud, et venemaalased saavad sellest üheskoos üle.

Wagner on juhtinud pealetungi Ida-Ukraina linnadele, nende seas Bahmutis, mille vallutamisest on saanud sõja seni pikim ja veriseim lahing. Prigožin kurtis juba veebruari lõpus, et Vene kaitseministeerium ei varusta neid piisavas koguses laskemoonaga.

Prigožin ütles siis, et Venemaa kaitseminister Sergei Šoigu ja relvajõudude kindralstaabi ülem Valeri Gerassimov püüavad Wagnerit hävitada ning et Venemaa sõjalise juhtkonna tegevust saab võrdsustada kodumaa reetmisega.

USA sõjauuringute instituudi hinnangul üritab Prigožin oma palgasõdurite rühmitust kehtestada Venemaal iseseisva eliitjõuna.

Ukraina relvajõudude ida sõjaväeringkonna esindaja pressiesindaja Serhii Tšerevatõ rääkis eile intervjuus CNN-ile, et Bahmutis sõdivad wagnerlased asendatakse nende hinnangul peagi Vene regulaarväelastega.

„Esimene laine, mis algas mullu veebruaris, koosnes elukutselistest sõjaväelastest ja FSB-ga seotud inimestest. Teine laine koosnes Wagneri palgaarmeelastest, peamiselt vanglatest värvatutest, kui Wagner üritas elava tulega meie kaitsest läbi murda,“ selgitas Tšerevatõ.

„Nüüd näeme Wagneri võitlejate asendamist regulaararmeega. Tõenäoliselt on see tingitud Prigožini konfliktist Vene armee juhtkonnaga,“ lisas Ukraina esindaja

Jaga
Kommentaarid