Maksumaksja kulul end võõrsil koolitanud Deniss Boroditš pidi 2022. aasta maikuus oma toonaselt ametipostilt TLT-s lahkuma - linnapea Mihhail Kõlvart tõi tema ametist tagandamise põhjusena esile, et too on oma tegude tõttu usalduse kaotanud.

Boroditš esitas seejärel nõudmise töölepingujärgse lahkumishüvitise saamiseks. Harju maakohus mõistis tänavu veebruari algul selle põhjal Boroditši kasuks TLT rahakotist välja 90 000 eurot. Lisaks tuleb linnafirmal hüvitada tema õigusabikulud summas 4074 eurot.

TLT oleks saanud otsuse ringkonnakohtusse edasi kaevata, kuid tänaseks on otsustatud, et seda ei tehta.

„TLT ei kaeba otsust edasi, kuivõrd mõlemas samalaadses kohtuasjas TLT endiste juhatuse liikmetega on kohtunikud leidnud, et lähtuda tuleb kitsalt vaid lepingu sõnastusest ja TLT ei pea seetõttu otstarbekaks antud vaidlust üleval hoida,“ märkis linnatranspordi nõukogu esimees Lauri Laats.

Kulukad koolitusarved

Deniss Boroditš lendas linna palgal olles koolitustele Türki, Dubaisse ja omandas magistrikraadi SSE (Stockholm School of Economics) Riia filiaalis. Hotellid ja piletid maksti kõik linna poolt kinni.

Sama tegi ka TLT teine juhatuse liige Otto Popel, kes läks linna raha eest magistrikraadi omandama EBS-i. Kokku kulus kahe mehe „koolitamiseks“ 50 000 eurot maksumaksja raha.