Vene välisagentide seadusega võrreldud ettepanekut olid kritiseerinud lääneriigid ja president Salome Zurabišvili. Pressiteates ütles Gruusia Unistus, et eelnõu võetakse tingimusi esitamata tagasi ning ühiskonnas tuleb pingeid vähendada.

Eelmisel ööl oli politsei pisargaasi, šokigranaate ja veekahureid kasutades laiali ajanud Thbilisis parlamendihoone ees toimunud meeleavalduse, kus osales kümneid tuhandeid inimesi. Osa neist loopis politseid kivide ja Molotovi kokteilidega, sisse visati parlamendihoone aken ja üks politseiauto pöörati ümber.

Ettepaneku järgi pidanuks välisagentide nimekirjas end registreerima kõik ühendused, mis saavad üle 20% rahastusest välismaalt. Keeldumise korral oleks neid oodanud trahv. Võimuerakonna varasema selgituse järgi oli seadus vajalik Gruusia õigeusukiriku kriitikute paljastamiseks.

Gruusia president Salome Zurabišvili ütles kolmapäeval, et seaduseelnõu on Moskva dikteeritud ja lubas selle vetostada. „Gruusia tulevik on Euroopas ning me ei lase endalt seda röövida,“ lisas ta. Euroopa Liidu välisesindaja Josep Borrell hoiatas, et seaduse vastuvõtmine võib Euroopa-Gruusia suhteid tõsiselt mõjutada.