„Selgelt tahavad terroriakti autorid tähelepanu kõrvale juhtida. Selgelt on see massiteabevahendite koordineeritud valeuudis,“ lausus Peskov, kommenteerides USA ajalehes New York Times ja Saksa väljaandes Die Zeit avaldatut.

Peskov väljendas imestust selle üle, kuidas saavad Ameerika ametnikud, kellele väljaanded viitavad, ilma juurdluseta midagi oletada.

Samuti osutas Peskov sellele, et Venemaad ei lasta endiselt juurdlusele ligi. Peskovi sõnul sai Moskva mõni päev tagasi selle kohta noodid Kopenhaagenist ja Stockholmist.

„See kõik ei ole lihtsalt imelik. See lõhnab kohutava kuriteo järele. Vähemalt torude aktsionärriigid ja ÜRO peaksid nõudma viivitamatut läbipaistvat juurdlust kõigi osalusel, kes suudavad sellele valgust heita,“ ütles Peskov.

New York Times kirjutas, et luureandmed viitavad sellele, et Nord Streami torujuhtmeid ründas eelmisel aastal Ukraina-meelne rühmitus.


Ametnike sõnul pole neil tõendeid selle kohta, et Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi või tema tippsõjaväelased oleksid operatsioonis osalenud. Samuti pole tõendeid, et kurjategijad tegutsesid Ukraina valitsuse ametnike juhtimisel.

Jaga
Kommentaarid