„Kõigepealt veel kord aitäh kõigile, kes meie poolt hääletasid – südamest! Teiseks, seni, kuni Keskerakond praegu valitsusse ei lähe, järgin oma lubadust – jään Euroopa Parlamenti ja minu Eesti kolleegid jätkavad tööd minu kabinetis. Teen seda hea südametunnistusega, sest minu asendusliige riigikogus on Aleksei Jevgrafov,“ teatas Toom oma sotsiaalmeedias.

„Ma arvan, et inimene, kes esimestel parlamendivalimistel sai valijatelt sellise toetuse, ei vaja eraldi tutvustamist,“ kirjutas Toom, lubades neljapäeva õhtul vastata kõigile küsimustele oma sotsiaalmeedia otseülekandes.

Ida-Virumaa häälte arvu poolest oli piirkonna liider üksikkandidaat Mihhail Stalnuhhin, kes sai 4577 häält. Teise koha sai Ühinenud Vasakpartei (EÜVP) kandidaat Aivo Peterson 3960 häälega. Kumbki ei pääsenud parlamenti.

Kolmandaks tuli Yana Toom 3456 häälega, neljas koht läks Keskerakonna nimekirja kandidaadile Aleksei Jevgrafovile 1402 häälega. Ta oleks pääsenud riigikokku ainult juhul, kui Toom oleks mandaadist loobunud. Seda ta tegigi.