„NATO riikide toetus Kiievi režiimile ei vii Ukraina vägede edule lahinguväljal. Vastupidi, täheldatakse kaotuste märkimisväärset kasvu Ukraina relvajõudude isikkoosseisu hulgas. Ainuüksi veebruaris kasvasid need üle 40% võrreldes jaanuariga ja olid üle 11 000 sõjaväelase,“ lausus Šoigu Interfaxi vahendusel.

Šoigu sõnul suurendavad lääneriigid USA Venemaa relvajõul purustamise strateegia raames relvade ja sõjatehnika saadetisi Ukrainasse ning laiendavad Ukraina armee isikkoosseisu väljaõppeprogramme.

Šoigu kuulutas, et teda paneb imestama „Kiievi režiimi“ ükskõiksus oma rahva vastu ja „tohutute inimkaotustega mittearvestamine lääne kuraatorite kasuks“.

„Meie jaoks on omakorda prioriteet isikkoosseisu ja rahumeelsete elanike elu ja tervise säilitamine. Jätkame ülesannete täitmist sõjalise erioperatsiooni raames,“ teatas Šoigu.

„Jätkub Artjomovski (Bahmuti endine nimi, mida venelased edasi kasutavad – toim) vabastamine. See linn on Ukraina vägede tähtis sõlm Donbassis. Selle oma kontrolli alla võtmine võimaldab läbi viia edasisi pealetungioperatsioone Ukraina relvajõudude kaitse sügavusse,“ ütles Šoigu.

Jaga
Kommentaarid