Uued Uudised, mille väljaandja on Eesti Konservatiivne Rahvaerakond, tegi küsitluse selle kohta, kas riigikogu valimised olid inimeste hinnangul ausad. Praeguseks on mitu korda muutunud nii tulemused kui ka vastusevariandid.

Esialgu olid küsitluses vastusevariandid „kindlasti mitte“, „olid küll“ ja „ei oska öelda“. Kõige populaarsemale variandile, et valimised olid ausad, oli kogunenud üle 5000 hääle. Peagi hakkasid selle hääled aga kaduma ning alles jäi umbes 400 häält.

Uute Uudiste küsitluse vastusevariandi hääled kahanesid pidevalt.

See polnud aga viimane muutus. Kui nüüd avada Uute Uudiste lehel sama küsitlus, siis on muudetud vastusevariantide sõnastust. Nüüd on seal vastusevariandid „olid kahtlase moega“ ning „tundusid ausad“.

Küsitluses on muudetud vastusevariantide sõnastust.

Riigikogu valimistel oli rekordarv e-hääletajaid: 313 514. Pärast e-häälte tulemuste laekumist pühapäeva õhtul tüüris Reformierakond jõudsalt valimisi juhtima.

EKRE ei ole aga e-hääletamise tulemusega rahul. Erakonna esimees Martin Helme kirjutas esmaspäeval sotsiaalmeedias, et EKRE kavatseb vaidlustada valimistulemused ja nõuda e-valimiste kokkulugemist viisil, mis võimaldab neil näha, kust tulid hääled ja kuidas need kokku arvestati. „Kui meile seda ei võimaldata, saame kindlas kõneviisis väita, et Eestis toimus massiline valimiste võltsimine. Kui nii, siis toimus eile Eestis sisuliselt liberaalne riigipööre,“ kirjutas Helme.

Esmaspäeval toimus e-häälte ülelugemine, kuhu olid kutsutud ka kõik erakonnad. Samuti olid nad kutsutud koolitusele, mis toimus enne valimisi, kus selgitati, kuidas töötab elektrooniline hääletamine. Vabariigi valimiskomisjoni esimees Oliver Kask märkis, et EKRE esindajad kummastki üritusest osa ei võtnud.