Iraani parlamendi julgeolekukomisjoni liige Shahriar Heydari nõudis samuti, et julgeolekunõukogu kiirendaks mürgitamisjuhtumitega seotud uurimist. Ta rõhutas, et süüdimõistetutel ei ole loota amnestiale ning nad mõistetakse surma.

Mõne kuu jooksul on Iraanis seletamatult haigestunud teadaolevalt rohkem kui 1000 koolitüdrukut riigi eri provintsides.

Esimesest juhtumist teatati šiiitide püha linna Qomi koolis 30. novembril, kui 18 koolitüdrukut viidi halva enesetunde tõttu haiglasse. Uudisteväljaande Etemad andmetel on alates sellest ajast ilmnenud sarnaseid kaebuseid kokku 127 koolis üle Iraani. Ainuüksi eile teatati mürgitusnähtudega koolitüdrukutest vähemalt 15 linnas.

Võimud on süüdistanud tüdrukute mürgitamises Iraani välisvaenlasi, kes püüdvat niimoodi Teherani võimu õõnestada. Kuid palju spekuleeritakse ka selle üle, et Iraani vaimulik juhtkond ise üritab seeläbi takistada tütarlastel hariduse omandamist. Kolmas versioon on, et võimud karistavad tüdrukuid nende rolli eest mullu septembris puhkenud üleriigilistel valitsusvastastel meeleavaldustel.

Maailma Terviseorganisatsioon dokumenteeris sarnase nähtuse viimati Afganistanis aastatel 2009–2012, kui sajad tüdrukud üle kogu riigi kaebasid samuti mürgistuse üle. Mingeid kahtlusi toetavaid tõendeid tollal ei leitud.