Sõltumata sellest, kas tegemist on Eesti või Soome inimestega, võib julgelt öelda, et panustamise harjumused on üpriski sarnased. Küll on kihlvedude tegemine Soomes oluliselt populaarsem ja seda on võimalik ka erinevatelt võrdluslehtedelt näha. Peamiselt panustatakse jalgpallile, korvpallile ja hokile. Ära tasub märkida ka tennise ja käsipalli. Tuntud spordialade kõrval on tugevalt pead tõstmas ka näiteks e-sport, millele on hakatud väga palju panustama.

Peamised erinevused kihlvedude puhul

Need, kes ei ole varem spordiennustusega kokku puutunud, ei saa ilmselt aru, kuidas see käib. Lühidalt öeldes on võimalik valida mitme erineva panustamistüübi vahel. Nendest kõige lihtsam on üksikpanus, kus valite kohtumise tulemuse. Koefitsient on tavaliselt küllaltki väike, kuid samas on ka risk oluliselt väiksem. Sellist panustamist kasutavad peamiselt inimesed, kes soovivad minimaalset riski ja jälgivad kohtumist telerist.

Teine variant on kasutada mitmikpanuseid või kombopanuseid, kuhu lisatakse vähemalt kaks erinevat sündmust, millele soovitakse panustada. Võiduvõimalus muutub väiksemaks, kuna kaks sündmust peavad minema täpselt nii, nagu teile vaja. Küll aga suureneb koefitsient. Mõlemad koefitsiendid korrutatakse omavahel ja saadakse oluliselt suurem koefitsient. Mida rohkem sündmuseid teie mitmikpanuses on, seda suuremad on ka koefitsient ja risk.

Live-panustamine muudab vaatamise huvitavamaks

Juba mõned head aastad on olnud live-panustamine paljude spordisõprade seas äärmiselt populaarne. Lühidalt öeldes tähendab live-panustamine seda, et teil on võimalik näiteks jalgpallikohtumise ajal teha panuseid ka siis, kui mäng juba käib. Koefitsiendid võivad kardinaalselt erineda enne mängu saadaval olevatest koefitsientidest. Seda võib põhjustada näiteks see, kui üks võistkond on suutnud lüüa värava või saanud punase kaardi. Sport on ettearvamatu ja mõne olulise mängija puudumine või vigastus võib endaga kaasa tuua suured muutused.

Mõned panustajad kasutavad seda ka võimalusena muuta enda potentsiaalselt kaotav pilet võitvaks. Selleks tehakse vastava suurusega panus teise võistkonna võidule. Selliselt on panus tehtud mõlemale võistkonnale, kuid summad on erinevad. Positiivse tulemuse korral jääte nulli või teenite väikese kasumi. Kogu tegevust reguleerib ka hasartmänguseadus, mida peavad kõik teenust pakkuvad portaalid jälgima. Selliselt võite olla kindel, et teie tehtud panused on turvalised. Küll aga on sport ettearvamatu ja kunagi ei ole võimalik ennustada, mis mõne minuti jooksul võib juhtuda.

Miks erinevatel lehtedel on erinevad koefitsendid?

Kogenud panustajad kindlasti teavad, et erinevad portaalid pakuvad tihti erinevaid koefitsiente. Eriti tuleb see välja madalamate liigade ja väiksemate sündmuste puhul. Ühtlasi on see hea võimalus leida endale kõige kõrgema koefitsiendiga leht ja alles siis panus teha. Korrektse käitumise korral on selliselt võimalik enda võite suurendada, kuid suuremate sündmuste puhul see tavaliselt ei toimi, kuna kõigil on väga sarnane koefitsient.

Erinevad spordipanuseid pakkuvad leheküljed näevad vaeva, et välja arvutada kõige optimaalsemad koefitsiendid. Sinna sisse peab mahtuma ka nende enda marginaal. Kohati võib koefitsientide erinevus olla tingitud sellest, kui palju soovib teenust pakkuv leht kasumit teenida. Mida väiksem on nende kasumimarginaal, seda suurem on mängijate jaoks koefitsient.

Jaga
Kommentaarid