Kas sotsid lähevad nüüd Reformierakonnale kosja? Läänemets ütles, et ettepanekut koalitsiooni läbirääkimisteks peaks tegema Reformierakond. „Kosjaskäik vist nende tulemuste järgi peaks ikkagi olema teistmoodi – Reformierakond, kes valimised võitis, ilmselgelt valitsust moodustama hakkab ja selle matemaatika järgi teeb ettepanekud ise. Aga seda, et nii suure valimistulemuse üle õnnitleda, loomulikult teen seda,“ sõnas ta.

Tema sõnul Reformierakond juba teab, et sotsid on läbirääkimisteks valmis ning seda ei pea neile ütlema.

„Me ütleme talle palju õnne, väga hea ja võimas valimistulemus. Loomulikult ütleme seda ka, et oleme avatud kõigiks ettepanekuteks, kui nad seda teha soovivad,“ ütles Läänemets.

Läänemets mainis veel ka seda, et Eesti 200 tegi valimistel väga hea tulemuse. Lisaks pole ta pettunud sotside tulemustes. „See, et sotsidele ennustati 7 kohta, seda ei tulnud, kuid on 0,4% väiksem tulemus kui eelmistel valimistel. Me ei saa öelda, et väga kaotanud oleks, lihtsalt matemaatika on selline, et üks mandaat jäi vähemaks.“

Miks peaks Kallas aga võtma sotsiaaldemokraate valitsusse? „Arvan, et Eesti vajab tasakaalu riigi juhtimise juures,“ vastas Läänemets.