Stalnuhhin kandideerib valimistel Ida-Virumaal. Ta kandideeris 2019. aasta riigikogu valimistel Keskerakonna eest ja kogus Ida-Virumaal 2653 häält, selle aasta valimistel on ta seni üksikkandidaadina kogunud 4577 häält.

Tanki teisaldamise järel eelmise aasta septembri algul avaldas Stalnuhhin pahameelt ja nimetas Eesti valitsust eesotsas peaminister Kaja Kallasega fašistideks ja natsideks. „Need on fašistid, need on avalikud natsid,“ ütles Stalnuhhin. „Minu jaoks on nad tavalised fašistid. Nad võitlevad nendega, kes võitlesid natsismi vastu. Sellega, et elame riigis, kus ametlikuks ideoloogiaks on natse toetav ideoloogia, tuleb meil kõigil veel harjuda.“

Keskerakonna esimees Jüri Ratas teatas selle peale, et mõistab Stalnuhhini sõnavõtu hukka. „Mihhail Stalnuhhini öeldu on totaalselt vale ja ei kuulu meie väärtusruumi, mida peab oluliseks vaba ja demokraatlik maailm, Eesti ja Keskerakond. Sellistel arvamustel ei ole Keskerakonnas kohta ei täna ega tulevikus,“ ütles Ratas.

Erakonna juhatuselt ta sõnavõtu pärast vabandust ei palunud. Ta visati parteist välja. Siis väitis Stalnuhhin, et tal pole plaanis riigikogu valimistel kandideerida. „Ausalt öeldes, poliitikast on juba kõrini,“ märkis ta septembris.

Seejärel jagas Stalnuhhin oma viimasest nn katuserahast 5000 eurot vastuolulisele Narva mittetulundusühingule Pamjat. Ühing tegutseb juba 2014. aastast ning selle eesmärk on „mälestusmärkide renoveerimine, korrashoid ja hooldamine“. Mullu augustis pälvis MTÜ avalikkuse tähelepanu, kui kutsus narvalasi üles valvsusele seoses riigi plaanidega teisaldada Narvast okupatsioonivägede tank T-34.

Teadaolevalt üritas Keskerakonna riigikogu fraktsioon, mille abi Stalnuhhin nn katuseraha jagamisel kasutas, endist erakonnakaaslast veenda mitte MTÜ Pamjati toetama, ent viimane jäi siiski endale kindlaks.