Delfiga rääkinud inimesed olid enamasti oma otsused juba teinud ja valimas ära käinud. Üks inimene ütles, et tegi oma otsuse juba esimesel päeval, kui e-hääletamine algas. Ta rääkis, et valis Reformierakonna ning otsus tuli tema jaoks väga lihtsalt.

„Ma olen Isamaa erakonna liige, seega mu valik on selge, minu eas värve ei muudeta. Otsus tuli lihtsalt. Loodan, et minu panus loeb,“ ütles järgmine inimene.

Kolmas inimene rääkis, et hääletas Manuela Pihlapi poolt sellepärast, et ta on tema ringkonnas tegija. Mis põhjusel tuleks Pihlapile hääl anda? „Sest ta on tegija,“ ütles ta ja lisas, et hääletas ka eelmistel valimistel Pihlapi poolt, seega otsus tuli lihtsalt.

Abielupaar ütles aga, et otsustasid mõlemad hääletada sama inimese poolt ning nad on pikaaegsed Reformierakonna toetajad. „Mulle käib neljatähepartei üle mõistuse,“ kommenteeris mees oma valikut.

Samas oli ka inimesi, kes polnud veel valimas käinud, kuid plaanivad seda teha. Kõik polnud otsustanud, kelle poolt hääletada. „Mõtlen veel, kahtlen,“ ütles üks valija ja lisas, et on kahe erakonna vahel – EKRE ja Keskerakonna.

Järgmine inimene ütles, et hääletas peaministripartei ehk Reformierakonna poolt. Miks? „Sooviksin samal kursil jätkata, et siin tiblad võimule ei pääseks ja asjad ikka sujuksid Euroopa-meelselt,“ rääkis ta.

„Andsin EKRE poolt hääle, tundus praeguse seisuga kõige mõistlikum,“ kommenteeris järgmine valija.