USA rahandusministeerium teatas, et sanktsioonid on suunatud Elena Anatolijevna Lenskaja, Andrei Andrejevitš Zadatšini ja Danila Jurjevitš Mihhejevi vastu üleilmse Magnitski seaduse rikkumiste eest.

Kara-Murza, kellel on nii Briti kui Venemaa kodakondsus, oli 2015. aastal Moskva kesklinnas maha lastud opositsiooniliidri Boriss Nemtsovi lähedane abiline.

Kahel korral, 2015. ja 2017. aastal, haigestus Kara-Murza ootamatult ning langes mõlemal korral koomasse, enne kui paranes. Kara-Murza väitis, et jäi haigeks Venemaa julgeolekuteenistuste poolt toime pandud mürgistuste tagajärjel. Moskva eitas seotust.

Venemaa arreteeris Kara-Murza aprillis ja kuulutas ta välisagendiks. Praegu peetakse teda kinni kahtlustatuna valeandmete levitamises relvajõudude kohta vastavalt uutele seadustele, mis võeti vastu kaheksa päeva pärast 24. veebruaril toimunud Ukraina sissetungi algust.

Rahandusministeeriumi teatel on Kara-Murza nõudnud, et USA, Kanada, Euroopa Liit ja Suurbritannia kasutaksid Venemaal Magnitski laadseid sanktsioone inimõiguste rikkujate ja korruptiivsete isikute vastu.