Viimased koondtulemused kajastavad küsitlusperioodi 7. veebruarist 3. märtsini ja kokku küsitleti 4000 valimisealist Eesti vabariigi kodanikku.

Norstati arvutuse järgi saab Reformierakond parlamendis 33, EKRE 23, Keskerakond 19 ja Eesti 200 11 kohta. Isamaa saagiks jääb kaheksa ja SDE-l seitse kohta.

Viimaste tulemuste põhjal on vahetult enne valimisi peatunud Reformierakonna ligi kolm kuud kestnud langustrend. Teisel kohal oleva EKRE toetus on võrreldes selle nädala alguses avaldatud tulemustega 1,8 protsendipunkti võrra vähenenud. Keskerakonna toetus ei ole nädala alguse seisuga võrreldes märkimisväärselt muutunud, kuid viimase kolme nädala jooksul on kaotatud oma toetusest 1,8 protsendipunkti. Reformierakonna edu EKRE ees on 7,7 protsendipunkti ja EKRE edu Keskerakonna ees 2,8 protsendipunkti.

Esikolmikule järgnevad Eesti 200 (11,2%), Isamaa (8,7%) ja Sotsiaaldemokraatlik Erakond (7,5%). Eesti 200 toetus on valimiste nädalal suurenenud 1,7 protsendipunkti võrra, Isamaa ja SDE toetus märkimisväärselt muutunud ei ole.

Viimase hetke hinnangud seinast seina

Viimase nädala parteide toetusuuringute küsitlused on valimispäeva eel tekitanud rohkesti segadust valijate eelistuste hindamisel. Näiteks EKRE toetus kõigub eri küsitlustes lausa 11 protsenti.

Õhtuleht ja Postimees arvutasid neljapäeval, et Norstati ja MTÜ Ühiskonnauuringute Instituudi viimase nelja nädala koondreitingute viimane laine (1000 vastajat valimisse kaasatud 4000-st) näitab EKRE toetuseks 25,2 protsenti ehk suisa 0,4-protsendilist eduseisu Reformierakonna ees. RAIT Faktum & Ariko sel nädalal avaldatud uuringu järgi on Reformierakonna edu EKRE ees napp - 24 vs 22 protsenti.

Seevastu nii Turu-Uuringute ASi kui ka Kantar Emori viimaste küsitluste järgi juhib Reformierakond 29-30-protsendilise toetusega hoopis Keskerakonna (16-17 protsenti) ees. EKRE toetust hinnatakse mõlemas küsitluses alles 14-15 protsendi vahemikku, kusjuures Kantar Emori uuringus jääb see alla ka Eesti 200 toetusele.