Pühapäev, 5. märts on valimispäev ja pärast jaoskondade sulgemist algab kodanike otsuse kokkulugemine. Delfis algab kell 19.45 suur valimisõhtu otsesaade, mis vahendab kõige viimasemaid tulemusi ja seise kuni esialgsete rahva valikute selginemiseni.

Muidugi saab tulemuste kujunemist jälgida Delfi uudiste vahendusel. Eri kanalites on valimistega seotud põnevat sisu valimispäeva hommikust alates ning muidugi enne ja pärast pühapäeva.

Otsesaadet ohjab seekord Vilja Kiisler, kes on kutsunud stuudiosse külalisi, kes aitavad nii möödunud kampaaniast kui ka õhtu jooksul selguvatest tulemustest aru saada. Nende seas on eksperte, avaliku elu tegelasi, kuid muidugi ootab ta stuudiosse erakondade juhte, kellest sõltub, kes saavad hakata uut valitsust tegema ja kes jäävad opositsiooni.

Valimistulemuste selgumisel hoiavad silma peal Herman Kelomees ja Greete Lehepuu, kelle käest kuuleb kõiki tähtsamaid arve ja võimuvahekordade mudeleid. Neid aitab eksperdina SA Liberaalne Kodanik asutaja Tarmo Jüristo.

Mõistagi ei puudu lülitused erakondade valimispidudele, mille melu ja meeleolusid saab tulemuste selgumise järgi saate vahendusel otse näha.

Kuid peale saate pühendavad teisedki Delfi kanalid nädalavahetusel, eriti pühapäeval, kogu võimaliku tähelepanu valimistele. Valmimispäeva õhtul alates kell 20 näeb meie valimiste erikeskkonnas reaalajas uuenevaid valimistulemusi: võimalik on jälgida nii mandaatide jaotust, toetusprotsente üle riigi, ringkondade kui ka linnajagude-valdade tasemel, nii erakondade kui ka kandidaatide kaupa.

Valimispäeva hommikul käivitub Delfi suur otseblogi, mis koondab kõik viimased valimistega seotud lood, tähelepanekud ja info. Hommikust alates on näiteks Maalehe reporterid väljas Eesti eri paigus ja kaevad, mis on inimeste viimased mõtted tähtsat otsust langetades. Delfi veebiuudiste voog kajastab kõike seda katkematult ja mitmetahuliselt.

Seekordsed valimised on esimesed, mille ajal võib kampaaniat teha ka valimispäeval. Vaatame ringi, kas ja kus poliitikud seda võimalust kasutavad.

Ja ega siis pühapäevaga veel kõik läbi saa. Tulemuste kõige olulisemad tahud ja analüüsid leiab esmaspäeval Delfist ning mõistagi algab seejärel uue valitsuskoalitsiooni loomine, mis hoiab veel palju päevi poliitikat uudiste keskmes.