Reformierakond kogus 29% toetust, millega nad jäid kindlalt esikohale. Järgnesid Keskerakond 16%, Eesti 200 15,3% ja EKRE 14,3%-ga – suurim muutus toimus EKRE toetusega, mis oli nädal tagasi 18%.

Sotsiaaldemokraatlik Erakond kogus 11,5% ja Isamaa 7,2% toetust, Parempoolsetel oli toetajaid 2,4% ja Rohelistel 2,2%. Teised parteid ja üksikkandidaadid said kokku 2,2% toetust.

Kantar Emori uuringuekspert Aivar Voog ütles, et Reformierakonna esimene koht oli kindel, kuid üsna lahtine on veel järgmiste erakondade järjestus. Tema arvates avaldas EKRE toetusele mõju Prigožini skandaal. „Skandaali algfaasis mõju ei olnud, kuid lisandunud info (Prigožini enda tunnistus) nähtavasti hakkas mõjuma,“ oletas ta.

Pikemalt loe ERR-ist.

Erinev uuring = erinev tulemus

Turu-uuringute AS-i viimased valimiste-eelsed erakondade reitingud näitavad, et tasaselt kulgenud valimiskampaania tuline lõpp võib veel üllatada.

Nimelt selgub uuringust, mille Eesti Päevaleht saab avaldada, et erakondade valimismaratoni viimasel sirgel võib EKRE paremuselt teise tulemuse Keskerakonnale loovutada. 20.−28. veebruari küsitlusest selgub, et EKRE toetus on võrreldes veebruari alguses korraldatud uuringu näitajaga vähenenud 19%-st 15%-ni ja jääb sellega nüüd alla Keskerakonna omale. Keskerakonna toetus on omakorda suurenenud 14%-st 17%-ni, seega edestades vahetult enne valimisi EKRE oma.

Reitingutabelit juhib endiselt Reformierakond 30% toetusega. Esikolmikule järgnevad eelmiste uuringutega võrreldes suhteliselt muutumatuks jäänud tasemel Eesti 200 oma 14% toetusega, SDE 9% ja Isamaa 8% toetusega. Parempoolsete ja Roheliste toetus ei küündi endiselt üle riigikokku pääsemiseks vajaliku 5% lävendi, jäädes vastavalt 3% ja 2% juurde.