Venemaa föderaalne julgeolekuteenistus (FSB) teatas, et Brjanski oblasti piiriäärses rajoonis toimub relvastatud Ukraina äärmuslaste hävitamise operatsioon.

„Venemaa FSB ja Venemaa föderatsiooni kaitseministeeriumi lisajõud viivad Brjanski oblasti Klimovo rajoonis läbi toiminguid riigipiiri rikkunud relvastatud Ukraina natsionalistide hävitamiseks,“ teatas FSB.

„Täna tungis Ukrainast Klimovo rajooni territooriumile Ljubetšane külla diversiooni- ja luuregrupp. Diversandid tulistasid liikuvat autot. Tule tagajärjel üks elanik hukkus, haavata sai kümneaastane laps,“ teatas Bogomaz Telegramis. Mõne meediakanali väitel oli tegemist koolibussiga.

„Ukraina relvajõud panid Klimovo rajoonis toime veel ühe rünnaku. Droonirünnaku tagajärjel süttis elumaja Sušanõ külas. Sündmuskohal töötavad operatiiv- ja päästeteenistused,“ teatas Bogomaz hiljem.

„Diversioonigrupi tegevuse tagajärjel Klimovo rajooni Ljubetšane külas hukkus sõiduauto juht ja sai vigastada 2012. aastal sündinud poiss. Nüüd on ta viidud Brjanski oblastihaiglasse, tema elu ei ole ohus,“ teatas Bogomaz veel hiljem.

Telegrami kanal 112 teatas, et diversandid jagunesid kahte gruppi, millest üks suundus Ljubetšanesse ja teine Sušanõsse. Külad asuvad teineteisest 20 kilomeetri kaugusel. Allikate hinnangul kuulub diversioonigruppi 40–50 meest.

TASS-i teatel võtsid diversandid ühes külas pantvangi neli või kuus inimest, pärast mida algas lahing nende ja Venemaa rahvuskaardi vahel.

Interfax teatas pealtnägijatele viidates, et Ukraina diversioonigrupp võttis neli pantvangi, kellest kaks on täiskasvanud ja kaks lapsed.

RIA Novosti teatas pantvangide võtmisest Ljubetšane poes.

Kohalikud võimud eitavad pantvangide võtmist.

Baza teatel on Sušanõs kahjustada saanud elektrialajaam ja gaasijaam.

TASS teatas pärastlõunal pealtnägijatele viidates, et diversandid ei näita üles aktiivsuse märke ja arvatakse, et nad võisid Venemaa territooriumilt lahkuda.

„Vene Föderatsiooni territooriumil kedagi Ukraina grupist enam ei ole, nad on lahkunud. Praegu võivad käia meie territooriumile alles jäänud Ukraina relvajõudude võitlejate otsingud,“ ütles üks TASS-i allikas, kes teatas, et tulistamist enam kuulda ei ole.

Väljaanne Readovka teatas, et Venemaa rahvuskaart jätkab territooriumi puhastamist.

„Vene Vabatahtliku Korpuse“ võitleja ütles väljaandele Važnõje Istorii, et grupp lahkus oblastist.

„Ma just tulen sealt. Meid oli sellel ülesandel 45 meest. Sisenesime, filmisime, tegime varitsuse kahele jalaväe lahingumasinale. Kannatada saanud lapsi ma ei näinud. Aga oli üks kannatada saanud piirivalvur. Mingeid pantvange me ei võtnud,“ ütles võitleja.

Ukraina portaal UNIAN avaldas video, milles relvastatud mehed teatavad, et „Venemaa vabatahtlik korpus“ on tulnud kaasmaalastele näitama, et nad ei ole orjad, vaid vabad inimesed, kes suudavad Putini režiimiga võidelda.

Jaga
Kommentaarid