Toompuiesteel kahele jalakäijale otsa sõitnud 19-aastane juht peab järgmised 30 päeva veetma kinnipidamiskeskuses. Juhtimisõigus, mis oli tal enne seda olnud kuus kuud, tunnistatakse kohtuotsuse jõustudes kehtetuks.

„Kogutud tõenditest nähtuvalt saab väita, et 19-aastasele juhile ei meeldinud, et kaasliikleja temast möödus. Soovist teisele juhile koht kätte näidata kiirendas ka noormees tugevalt ning jõudis enne sõiduraja lõppu teisele sõidukile ette reastuda. Kiirus oli roolikeeraja enda hinnangul sel hetkel ~80 km/h, mida oli pea kolm korda rohkem, kui antud teelõigul lubatud. Peale reavahetust märkas juht teele paigaldatud liikluskorraldusvahendeid ja kuna pidurdamiseks ruumi ei jätkunud, valis ta märkidest möödumiseks vastassuunavööndi ning kuna ka seal liikusid sõidukid, siis järgmine valik oli juba kõnnitee,“ kirjutas liiklusjärelevalvekeskus ühismeedias.

Kõnniteele keeranud sõiduk sõitis otsa kahele bussipeatuses seisnud jalakäijale (20- ja 50-aastane naine), kes toimetati liiklusõnnetuse tagajärjel haiglasse kontrolli.

„Kui vaadata videosalvestust, siis saab öelda, et tegu oli väga õnneliku õnnetusega. Peatuses seisis mitukümmend inimest ja viga saanud jalakäijate vigastused ei ole õnneks rasked,“ märgiti liiklusjärelevalvekeskusest.

19-aastasel noormehel olid õnnetuse ajal narkootikumide tarvitamise tunnused.

„Kuna tuvastati, et enne rooli istumist oli juht tarvitanud ilma arsti ettekirjutuseta ka narkootilisi või psühhotroopseid aineid, siis peeti noormees kinni ja täna andis ta oma tegudest selgitusi juba Harju maakohtus. Kohtuotsuse kohaselt tuleb nüüd järgnevad 30 päeva mööda saata kinnipidamiskeskuses ja juhtimisõigus, mida isik jõudis eelnevalt omada kuus kuud, tunnistatakse otsuse jõustumisel kehtetuks. Selle taastamiseks tekivad tal võimalused alles siis, kui mõistetud karistus karistusregistris ajalooks muutub,“ teatati ühismeedias.