„Olukord Transnistrias on meie kõige pingsama tähelepanu objekt ja põhjus muretsemiseks. Olukord on rahutu, seda provotseeritakse väljastpoolt,“ ütles Peskov Interfaxi vahendusel. „Me teame, kuidas meie oponendid Ukraina režiimis, Kiievi režiimis, nagu ka Euroopa riikides on võimelised erinevat liiki provokatsioonideks.“

Transnistria valitseja Vadim Krasnoselski kutsus täna elanikke mitte alluma paanikameeleoludele.

„Kui rahvast ähvardab reaalne oht, informeerin ma isiklikult ja viivitamatult sellest kodanikke. Tähtis on mitte alluda paanikameeleoludele, igaüks peab täpselt teadma tegevuse korda, mis vastab konkreetsele olukorrale, ja seda tingimusteta täitma,“ teatas Krasnoselski täna.

Peskovilt küsiti ka, kas Moskvas suudetakse ette kujutada asjaolusid, mille juures on võimalik Krimmi naasmine Ukraina koosseisu.

„Ei, ei suudeta. See on Vene Föderatsiooni lahutamatu osa,“ lausus Peskov.

Peskov ütles, et Kremlis pööratakse Hiina rahuplaanile suurt tähelepanu, aga märgitakse, et selle detailid tuleb hoolikalt läbi analüüsida.

„Igasugused katsed töötada välja plaane, mis võimaldavad konflikti üleminekut rahumeelsesse rööpasse, väärivad tähelepanu. Sellise suure tähelepanuga suhtume me ka meie Hiina sõprade plaani,“ ütles Peskov. „Mis puudutab detaile, siis loomulikult peavad detailid olema hoolika analüüsi objekt, võttes arvesse kõiki erinevaid pooli. See on väga pikaajaline ja pingeline protsess.“

Peskovi sõnul ei nähta Kremlis praegu mingeid eeldusi „kogu selle loo rahumeelsesse rööpasse minekuks“.