Mõlemad kandideerivad valimisringkonnas nr 1 (Tallinna Haabersti, Põhja-Tallinna ja Kristiine linnaosa). Raimond Kaljulaid tegi seal nelja aasta eest tugeva tulemuse, saades 7303 häälega isikumandaadi. Toona oli ta aga Keskerakonna ridades ning ühtlasi linnaosa vanem. Kaljulaid nentis, et seekord oli tal keerukam kampaaniat teha, palju aega nõudis töö riigikogus. „Samas ütleksin, et väga huvitav kampaania on olnud. Selline võib-olla vaiksem, kui oli neli aastat tagasi,“ märkis ta.

Hendrik Terrase puhul kerkib ilmselt paljudele silme ette Eesti 200 raju reklaam, kus ta kehastas superkangelast. Viimasel ajal vähemasti meediapildis pole teda aga eriti näha olnud. Ta kirjeldas, kuidas vahetult valijatega kohtub ehk on teinud tänavakampaaniat. „Olen käinud telgikampaaniat tegemas ja ka hommikul Kopli trammis,“ märkis ta. Viimase puhul oli kell kuus hommikul. Terras eeldas, et inimesed on nii vara ehk natuke unised ja mornid, aga tegelikult oli tagasiside positiivne ja toimusid toredad vestlused.

1x
00:00

Terras on optimistlik, et Eesti 200 võiks isegi saada riigikogus 13–14 kohta. Tema enda vaates on tõukeks parlamenti saamisel ka kõrge koht Eesti 200 üldnimekirjas, mis jätab variandi kompensatsioonimandaadiks. Ta on üldnimekirjas kolmas.

Sotside toetus on aga olnud seitsme protsendi ringis. Kaljulaidi jutust jäi kõlama, et kõik uuringud ei pruugi tema hinnangul näidata reaalselt seisu. Ta ise usub, et on võimalik, et sotsidel läheb sama hästi kui eelmisel korral või isegi nõks paremini. Oma ringkonna kohta arvab ta, et sotsid võiks saada kaks kohta. Kaljulaidi kõrval kandideerivad seal näiteks Jaak Juske, Natalie Mets ja Kadri Kõusaar jt.

Kes aga võiks moodustada järgmise koalitsiooni? Terras on ühtlasi Eesti 200 aseesimees ja tõdes, et muidugi arutatakse erakonna sees, kuidas edasi. „Mul on väga hea meel, et praeguse seisuga (reitingutele tuginedes – toim) ei ole võimalik minevikku vaatavat valitsust teha,“ lausus ta. „Hetkel on võimalused, et Reformierakond koos Eesti 200 ja sotsiaaldemokraatidega, Reformierakond Eesti 200 ja Isamaaga või siis praeguse valitsuse jätkamine. Need variandid on kõik laual.“

Kaljulaid märkis, et kui sotsid osaleks valitsuses järgmise nelja aasta jooksul, siis ilmselt koos paremerakondadega. Millistega neist täpsemalt, polegi nii tähtis. „Meie roll on pigem seda parempoolsust tasakaalustada.“

Võimalik on muidugi teoorias taas ka Keskerakonna ja Reformierakonna kaksikliit. Kaljulaid viitas omakorda, et on võimalik, et kui nad kahe peale ei saa piisavalt hääli, kaasavad omakorda kellegi kolmanda.

Terras märkis, et Reformierakonna ja Keskerakonna koostööd ei saa välistada, ent meenutas, et nende viimane valitsus varises kokku alles veidi rohkem kui pool aastat tagasi.

Võimalikest koalitsioonidest ja viimasest kampaanianädalast pikemalt juba saates.