Rongkäik hakkas Vabaduse väljakult liikuma kella 19 paiku pärast Eesti hümni ühislaulmist ja EKRE esimehe Martin Helme pidupäevakõnet.

Tõrvikurongkäigule oli kogunenud mitu tuhat inimest. Kogunemise ajal mängisid näiteks laulud „Koit“, „Jää vabaks, Eesti meri“ ja „Eesti lipp“. Kohale tulnud inimestel oli hea tuju – lauldi, tantsiti ning tähistati vabariigi aastapäeva. Vabaduse väljakul oli kohal ka abipolitseinikud, dialoogipolitsei ning turvatöötajad, kes olukorda jälgisid. Erilisi probleeme neil tõrvikurongkäigulistega ei tekkinud.

Helme alustas oma lühikest kõnet sellega, et ühiskond on praegu lõhki ning see on muret tekitav. Ta mainis, kuidas riiki ähvardab kallaletung ja oht on riigist ilma jääda – ta pani rõhku sellele, et rahvusriiki tuleb hoida. Veel rääkis Helme, kuidas inimesed peavad koonduma põhiseaduste väärtuste alla. Ta kutsus inimesi üles hoidma Eesti lippu marssidel kõrgel ning ütlema „sellise Eesti eest me seisame!“. Inimesed marssisid rongkäigus rahulikult, vahel hüüti „Eesti eest!“ ning lauldi isamaalisi laule.

Tõrvikuid sai Vabaduse väljaku jagamispunktidest alates kella 18-st, aga kohale võis tulla ka oma tõrvikuga. Pidupäevale kohaselt võis rongkäigule võtta kaasa suuremaid või väiksemaid Eesti lippe, teretulnud olid teleskoopvardaga lipud, mis lehvivad kõrgemal, inimeste peade ja tõrvikute kohal. Poliitilise sisuga plakatid palusid korraldajad jätta koju.

Üritust korraldasid EKRE ja selle noorteühendus Sinine Äratus.