„Seoses Vene Föderatsiooni kaitseministeeriumi fikseeritud Ukraina üksuste isikkoosseisu ja sõjatehnika märkimisväärse koondamisega Ukraina-Transnistria piiri lähedale, suurtükiväe positsioonidele paigutamisega ja Ukraina relvajõudude mehitamata lennuväe lendude pretsedenditu lisandumisega Transnistria territooriumi kohal hoiatame USA-d, NATO liikmesriike ja nende Ukraina eestkostealuseid järjekordsete avantüristlike sammude eest,“ öeldakse Venemaa välisministeeriumi veebilehel avaldatud avalduses, vahendab Interfax.

„Järjekindlalt seisame igasuguste küsimuste lahendamise eest poliitilis-diplomaatilisel teel. Sealjuures ei tohi kellelgi olla kahtlusi, et Vene Föderatsiooni relvajõud reageerivad adekvaatselt Kiievi režiimi provokatsioonile, kui selline ikkagi järgneb, ning tagavad meie kaasmaalaste, Venemaa rahuvalvekontingendi ning Vene vägede operatiivgrupi ja sõjaväeladude kaitse Transnistria Kolbasna asulas,“ öeldakse avalduses.

„Igasugust tegevust, mis kujutab endast ohtu nende julgeolekule, vaadeldakse vastavalt rahvusvahelisele õigusele rünnakuna Vene Föderatsiooni vastu,“ teatas Venemaa välisministeerium.

Jaga
Kommentaarid