„24. veebruaril tegid miljonid meist valiku: mitte valge lipp, vaid sinikollane. Mitte põgenemine, vaid vastuastumine. Vastuastumine vaenlasele. Vastupanu ja võitlus,“ rõhutas Zelenskõi.

Zelenskõi märkis, et see võitluse aasta oli valu, kurbuse, usu ja ühtsuse aasta.

„Ja see on meie murdumatuse aasta. Teame, et sellest saab meie võidu aasta!“ ütles Zelenskõi.

„„Me oleme tugevad. Me oleme valmis kõigeks. Me võidame kõiki. Sest meie, see on Ukraina!“ Need sõnad ütlesin ma aasta tagasi esimeses pöördumises pärast täiemahulise sõja algust. Me ei teadnud, mis saab homme. Aga kindlasti saime me aru, et iga homse eest tuleb võidelda! Me oleme aasta sirgelt seisnud,“ lausus Zelenskõi.

Zelenskõi rõhutas, et Ukraina peab vastu ähvardustele, tulelöökidele, kobarpommidele, tiibrakettidele, kamikaze-droonidele, blackout’ile ja külmale, sest ukrainlased on sellest tugevamad.

Zelenskõi ütles varasemas avalduses, et kurjus on endiselt lähedal, aga võitlus sellega lõpeb Ukraina võiduga. Ta tuletas meelde, et just tänu Ukraina sõjameestele seisab Ukraina tugevalt ja elab.

„Ukraina sõjaväelased, kes kaitsevad meid kõiki eesliinil – nemad on number üks. Just tänu meie kaitsjatele seisab Ukraina tugevalt, võitleb ja elab. Aitäh kõigile meie sõjameestele, elusatele ja neile, keda meiega kahjuks enam ei ole, nende vapruse eest,“ ütles Zelenskõi.

Jaga
Kommentaarid