Politsei teatas, et sai eile õhtul väljakutse siseruumides olnud vigastatud inimese juurde. Löfving leiti surnuna oma Norrköpingis asuvast kodust. Ta oli surres 61-aastane, vahendab Yle Uutiset.

„Suure kurbuse ja vapustusega võtsin vastu teate, et politseiülema asetäitja ja piirkonna politseiülem Mats Löfving on surnud. See on väga traagiline,“ teatas Rootsi politsei juht Anders Thornberg oma avalduses.

Politsei uurib Löfvingi surma, aga ei ole seni midagi täpsemat teada andnud.

Löfving viidi detsembris kuritarvituskahtluste uurimise ajaks üle teisele tööle.

Juurdlus oli seotud Löfvingi ja tollase politsei riigiülese operatiivosakonna (NOA) luureülema Linda Staafi vahelise suhtega. Seda suhet ja selle mõjusid on Rootsi meedias lahatud juba kuid.

Löfving nimetas Staafi luureülema ametisse 2015. aastal, kui Löfving oli politseiülema asetäitja ja NOA juht.

Asja uurinud Runar Viksten esitles sisejuurdluse tulemusi eile.

Viksteni sõnul ei olnud Staafi ametisse nimetamises tingimata midagi valesti, aga ta leidis, et Löfving on teinud neljal muul korral Staafi kohta sobimatuid otsuseid.

Muu hulgas määras Löfving Staafile märkimisväärse palgatõusu ja pikendas tema ametiaega. Staafile anti ka relvakandmisluba ja ta sai loa kirjutada töö kõrvalt romaane.

Viksteni sõnul muutsid need otsused Löfvingi juhina ebapädevaks ja ta soovitas politseiülem Thornbergil kaaluda Löfvingi ametist vabastamist.

Löfving eitas kuritarvitusi.

Thornberg ütles eile pressikonverentsil, et uurib Viksteni raporti hoolega läbi ja räägib asjast Löfvingiga.