TalTechi üliõpilasesinduse esimees ja majandusteaduskonna ärirahanduse viimase kursuse tudeng Joosep Perandi räägib, et tudengielu üheks kõige olulisemaks aspektiks on see, et koolitööde kõrvalt on võimalik ülikoolis tegeleda just sellega, mida hing ihaldab. Ülikoolil on enam kui 35 erinevat tudengite veetavat klubi ja organisatsiooni, mis hoiavad loengutevahelised tunnid põnevad.

Perandi ütleb, et mainitud rohkem kui 35 erineva klubi ja tudengiorganisatsiooni hulgas tegutseb nii filmi- kui ka robootikaklubi, väitlus- ja fotoklubi, raamatu- ja turundusklubi, samuti erinevad kultuurikollektiivid, millest tuntuimad on kindlasti Tehnikaülikooli Akadeemiline Meeskoor, aga ka naiskoor, tantsuansambel Kuljus ja puhkpilliorkester. Lisaks sellele saab teha teatrit ja korraldada konverentse, seminare ning muid sündmuseid. TalTechis õpib kokku 9000 tudengit, kellest 2000 on nii-öelda tudengiaktivistid, kes on lisaks koolitööle seotud veel mitme projekti või klubiga.

Joosep Perandi.

Tantsi, laula või ehita vormelit

„Lisaks sellele on võimalik end proovile panna igas teaduskonnas tegutsevates tudengikogudes. Siit saab kogemust inimeste juhtimises ja probleemide lahendamises – väga kasulikud oskused hilisemas elus. TalTechis on alati olnud tudengielu üheks osaks olla aktiivne ka väljaspool koolitööd. Kas see muu aktiivsus on seotud valitud erialaga või lisab täiesti uut vürtsi tudengiellu, ei ole olnud oluline. Kõik on seotud sellega, et soovitakse teha ka midagi muud peale õppimise, saada uusi kogemusi, tutvusi,“ lisab üliõpilasesinduse esimees.

Juba loodud tegemistega on liituda väga lihtne, tuleb minna kohale ja end välja pakkuda. Kuid mis on Perandi sõnul ehk kõige olulisem: kui tudeng ei leia endale seda õiget tegevust, siis saab uue klubi või projekti ise ellu kutsuda. Seda tegevust soosib kogu ülikool täielikult. Nii on 2023. aasta esimese kuu jooksul alustanudki tegevust juba kaks uut klubi: Virumaa tudengiklubi ja teadusklubi.

Tudengivormel.

„Mina näiteks võtsin endale väljakutse korraldada konverents ja nii saigi eelmisel aastal pilootprojektina ellu kutsutud TalTech Business Forum. Kuna üritus oli väga edukas, siis tuleb 2023. aastal konverents suuremana tagasi. Tahtsin lisaks tudengite huvide esindamisele teha midagi, mis oleks 100% minu tehtud, minu ellu äratatud,“ lisab majandustudeng.

TalTechi tudengite endi käima tõmmatud projektide kõige tuntum tegija on maailmas palju laineid löönud tudengivormel. Perandi ütleb, et selles projektis on alati vaja insenere ja mehaanikuid, kuid kogu projekti käimas hoidmiseks saavad rakendust ka IT-spetsialistid, majandusharidusega inimesed, turunduseksperdid ja paljude muude erialade tudengid.

Kasulikud kontaktid

Praegused tudengid mõtlevad juba kooli ajal sellele, kuidas laiendada oma tutvusringkonda, luua suhteid, millest oleks midagi õppida, kuid millest oleks kasu ka kaugemas tulevikus. Ka Perandi leiab, et just kontaktid ja suhted on need, mida tema on oma koolitöövälisest tegevusest kaasa võtnud. Kontaktid ülikooli juhtkonnas on tekkinud tänu tööle tudengikogudes, kontaktid ärimaailmas aga konverentsi korraldades.

28. veebruaril toimub TalTechis igakevadine avatud uste päev, kus tudengikandidaatidele tutvustatakse ülikoolilinnakut, teaduskondi, aga loomulikult ka kõike seda, millega saab koolis veel tegeleda. Perandi sõnul on TalTechi tudengid elus edukad just tänu sellele, et kooli ajal on nii kirev elu, mis valmistab ette pärismaailma astumiseks.

„Ma ei tahaks õppida mitte kuskil mujal kui TalTechis,“ ütleb Perandi.

Uuri lisainformatsiooni lähemalt TalTechi kodulehelt!

Tule TalTechi avatud uste päevale!

Millal? 28. veebruaril kell 10.00
Kus? Tallinna Tehnikaülikoolis (Ehitajate tee 5)

Päeva jooksul saad teada, mida TalTechis õppida saab, millised on sisseastumistingimused ja millega TalTechi tudengid peale õppimise veel tegelevad. Lisaks saad osaleda inspireerivates loengutes, põnevates töötubades ja huvitavatel ringkäikudel ülikooli linnakus. Avatud uste päeval osalemiseks peab end registreerima – siis oskame sinu tulekuga arvestada!

Vaata lähemalt: Avatud Uste Päev

Jaga
Kommentaarid