„Täna tähistaevas“ on planetaristi juhendatud pooletunnine etendus, mille jooksul õpid tundma tähtkujusid, udukogusid ja planeete, mida praegu selgel ööl palja silmagagi näha võid. Planetaariumis on taevas õnneks alati selge ja ilm soe. Etendus sobib igas vanuses vaatajatele – lasteaialastest pensioniealisteni. Uudishimu ja küsimused on soositud!

Planetaariumietendusi saab vaatama tulla 1. ja 2. märtsil, keskuse piletile lisandub siis veel 5 eurot etenduse pileti eest. Etenduste vahel saad planetaariumis tähistaevast imetleda või kassast ostetud piletiga filmi vaadata.

Energia avastuskeskus

Neil kahel päeval esineb ka kõigi lemmik leiutaja Aare teadusteatriga. Sel etendusel saab nalja, särtsu ja pauku ning omal käel järele proovida, milleks elektrijõud suuteline on. Teemad on sellised, mida on huvitav jälgida lasteaialastel, kasulik üle korrata kooliõpilastel ja tegelikult kindlasti ka paljudel lapsevanematel, kel kooli füüsikatundides õpitu juba vaikselt ununema hakkab.

Energia avastuskeskus

Palju huvitavat on teha ka teistel päevadel.

Energiakeskuse kolmel korrusel on kolm interaktiivset püsinäitust, mänguala väiksematele lastele ja palju võimalusi ise erinevate füüsikaseaduste toimimist katsetada. Mitu korda päevas toimuvad demonstratsioonid, kus paneme siseruumis välgu välkuma ja ajame hiljem staatilise elektriga juuksed püsti. Planetaariumifilme ja välgudemonstratsioone saab näha iga päev ning iga ilmaga.

Energia avastuskeskus

Loe vaheajaprogrammi kohta lähemalt keskuse kodulehelt!

Energia avastuskeskus on avatud E–N 10–16, R, L 10–18.

Osta pilet siit: energiakeskus.ee/piletid

Jaga
Kommentaarid