Macron kutsus Prantsuse meediale esinedes lääneriike suurendama sõjalist toetust Kiievile ja ütles, et on valmis pikale venivaks sõjaks, vahendab BBC News.

„Ma tahan, et Venemaa Ukrainas lüüa saaks ja ma tahan, et Ukraina suudaks oma positsiooni kaitsta,“ ütles Macron.

Samas võttis Macron sõna nende vastu, kes tahavad viia sõja Venemaa territooriumile ja riigi purustada.

„Ma ei arva, nagu mõned seda teevad, et meie eesmärk peaks olema Venemaa täielik lüüasaamine, Venemaa ründamine tema enda pinnal,“ ütles Macron väljaandele Le Journal du Dimanche. „Need vaatlejad tahavad üle kõige Venemaa purustada. See ei ole kunagi olnud Prantsusmaa seisukoht ja see ei hakka kunagi olema meie seisukoht.“

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi ütles Itaalia ajalehele Corriere della Sera, et Macron raiskab asjata aega dialoogikatsetele Venemaa presidendi Vladimir Putiniga.

Corriere della Sera ajakirjanik küsis just selle Macroni avalduse kohta, et „Venemaa peab lüüa saama, aga teda ei tohi purustada“ ning et dialoog Putiniga peab avatuks jääma.

„See on kasutu dialoog, tegelikult raiskab Macron asjatult aega. Ma olen jõudnud järeldusele, et me ei suuda Venemaa seisukohta muuta. Kui nad on otsustanud isoleeruda, unistades vana Nõukogude impeeriumi taastamisest, ei saa me midagi selle vastu teha, see on nende asi, kas teha rahvaste kogukonnaga vastastikuse austuse alusel koostööd või mitte,“ ütles Zelenskõi.


Jaga
Kommentaarid