Ukraina ei võta osa Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni OSCE parlamentaalse assamblee talveistungist, mis toimub 23.-24. veebruaril Viinis. „Me ei osale parlamentaarse assamblee ametlikel üritustel, mitte ühelgi neist,“ ütles Ukraina Ülemraada esindaja Jevhenia Kravtšuk.

Venemaa peitis oma lahingulennuväe Ukraina riigipiirist vähemalt 200 km kaugusele Ukraina relvajõudude laskeulatusest välja. Neid jõude saab eelkõige kasutada Donbassis. Venemaa pealetung idas jätkub ja see on Putini plaani elluviimine vallutada märtsi lõpuks Donetski ja Luganski oblasti alad.

Kolm inimest sai surma, kaheksa haavata (nende seas ka lapsed) pommitamise tagajärjel Burhunka külas Hersoni oblastis. Vene väed pommitasid täna Hersonit ja Antonivkat mitu korda, pommitamise kohta on teateid ka Donetskist.

Reedel toimunud suletud briifingul küsiti NATO Euroopa liitlasvägede ülemalt Cristopher Cavolilt, kas F-16 võitlejad aitavad Ukrainal Venemaa-vastase sõja võita. Ta andis jaatava vastuse. Cavoli sõnul vajab Ukraina pikamaarakette, et võimaldada oma jõududel rünnata Venemaa positsioone kaugemalt, seades ohtu peakorteri ja tagumised varustusliinid,.

Logistikaprobleemide tõttu lahingutingimustes saadavad Vene väed õhutõrjerakettide süsteemid tootjatele tagasi. Vastava avalduse tegi Ukraina relvajõudude peastaap Facebookis.

Viimase ööpäeva jooksul tegid Vene väed neli õhurünnakut ja 15 raketilööki, enamasti tsiviilinfrastruktuuride vastu Hmelnõtskõi , Dnipropetrovski, Donetski ja Hersoni piirkonnas. Vene sissetungijad keskenduvad jätkuvalt rünnakute läbiviimisele Kupjanski, Lõmani, Bahmuti, Avdiivka ja Šahtarski suunal.

Viimase 24 tunni jooksul on Ukraina õhujõud teinud kuus rünnakut vaenlase elavjõule ja sõjavarustuse koondumispunktidele.

Jaga
Kommentaarid