Venemaa Föderaalne Julgeolekuteenistus (FSB) tahtis möödunud sügisel ilmselt saada vahepeal vahistatud BND töötaja käest andmeid Ukraina armee suurtükiväe ja õhutõrje positsioonide kohta. Der Spiegel kirjutab, et jutt käis USA mitmikraketiheitjatest HIMARS ja Saksamaa antud õhutõrjesüsteemidest Iris-T.

Der Spiegeli teatel nõudis FSB vahemehe Arthur E. kaudu Carsten L.-ilt võimalikult täpseid GPS-i andmeid mõlema relvasüsteemi kohta. Juhtumiga kursis olevad isikud ütlesid Der Spiegelile, et on ebatõenäoline, et sellised andmed on lekkinud.

Der Spiegel teatas, et see väidetav käsk peegeldab laiemalt olukorda rindel. Sügisel oli Ukraina armee saavutanud väljapaistvaid võite muu hulgas tänu just HIMARS-ile.

Saksamaa liidupeaprokurör Peter Frank viib Carten L.-i ja Arthur E. üle läbi juurdlust, milles neid kahtlustatakse riigireetmises. Mõlemad on eeluurimisvangistuses. Väidetavalt kogus Carsten L. BND-s salajast informatsiooni, mille Arthur E. kahe kohtumise käigus Moskvas FSB-le üle andis.

Vene pool võis spionaaži eest heldelt tasuda, teatas Der Spiegel. Uurijad leidsid Carsten L.-i juurest seifist ümbrikust kuuekohalise summa sularaha.