„Juhtisime tähelepanu õnnitlusele, mille saatis USA president Serbia juhtkonnale riikluse päeva puhul. Selles kutsutakse Belgradi silmakirjalikult „võtma Venemaa vastutusele“ sündmuste eest Ukrainas ja toetama Ukraina rahvast,“ ütles Patrušev, vahendab Interfax.

Patruševi sõnul vaikis USA president Joe Biden maha selle, et „ukrainlased hukkuvad just USA ja lääne süül, kes provotseerisid sõjalise konflikti kahe vennasrahva vahel“.

„Järgides eesmärki saavutada Venemaa lüüasaamine, plaanivad USA ja tema käsilased jätkata sõjalist vastasseisu, muutudes sisuliselt konflikti osapoolteks. Mõistes, et seejuures toimuvad märkimisväärsed inimkaotused Ukraina poolel, ei pea nad seda oma probleemiks,“ lisas Patrušev.

„USA ei ole kunagi lugenud võõraid elusid, päästes valla sõdu kogu maailmas, sealhulgas pommitades Jugoslaaviat 1999. aastal, kasutades vaesestatud uraaniga laskemoona. Seoses selle poliitikaga on usalduskrediit kollektiivse lääne vastu ammendunud,“ lausus Patrušev.

Patruševi sõnul andsid lääneriikide juhid suulisi lubadusi või allkirjastasid erinevaid dokumente partnerlussuhete arendamise kohta Venemaaga.

„Nagu aga on näidanud mõnede lääne liidrite hiljutised avaldused, peteti meid teadlikult, järgides ainult omakasupüüdlikke eesmärke. Ei kavatsetud ega kavatseta saavutatud kokkuleppeid täita. Unistati ja unistatakse Venemaa lagunemisest,“ kurtis Patrušev.

„Allkirjastati Minski kokkulepped, mida ei plaanitudki täita. Ja alates 2014. aastast valmistati Ukrainat ette sõjaks Venemaaga, muutes ta Venemaa-vastaseks militariseeritud riigiks, mis on täielikult allutatud NATO huvidele,“ lisas Patrušev.

Jaga
Kommentaarid