Reformierakond tõstaks tulumaksuvaba miinimumi kõigi jaoks 700 euroni. See tähendab ühtlasi, et nad kaotaks „maksuküüru“ ehk tulumaksuvaba miinimumi astmelise vähenemise 1200 ja 2100 eurose brutosissetuleku vahemikus.

EKRE säilitaks praeguse tulumaksuvaba miinimumi (654 eurot) ja ka maksuküüru, aga vähendaks iga alaealise lapse pealt tulumaksukohustust veerandi võrra. See tähendab, et nelja või enama alaealise vanemad tulumaksu ei maksakski.

Keskerakond võrdsustaks tulumaksuvaba miinimumi Eestis kehtiva alampalga määraga (725 eurot). Maksuküüru kaotamist nende programmis kirjas ei ole, samas soovitakse maksustada kahte keskmist palka ületavat tuluosa maksustatakse 30-protsendilisetulumaksumääraga. Delfi kalkulaatori valmistamise ajal oli Eesti keskmine palk 1701 eurot.

Eesti 200 kaotaks maksuküüru, misjuhul kehtiks 654-eurone tulumaksuvaba miinimum kõigile.

Sotsiaaldemokraadid kaotaksid samuti maksuküüru ja tõstaksid tulumaksuvaba miinimumi kõigi jaoks 1200 euroni. 3000 eurost suuremale sissetuleku osale rakendub praeguse 20%-ga võrreldes kõrgem, 28% suurune maksumäär. Sotsid kehtestaks ka viieks aastaks üheprotsendilise riigikaitsemaksu.

Isamaa põhiline muudatus seisneks iga alaealise lapse eest täiendava tulumaksuvaba miinimumi andmises. Ühes kuus saaks alaealise vanem üle 400 euro täiendavat maksuvabastust. Nagu ka EKRE puhul, võib see tähendada paljudele suure laste arvuga peredele ka täielikku maksuvabastust.

Milline oleks sinu palk, kui iga partei oma tahtmise saaks? Saa teada, kasutades kalkulaatorit: