„Ma olen valmis koos venemaalastega Valgevene territooriumilt sõdima seni ainult ühel juhul: kui sealt tuleb kas või üks sõdur Valgevene territooriumile minu inimesi tapma. Kui nad panevad toime agressiooni Valgevene vastu, tuleb vastus kõige halastamatum. Ja sõda omandab hoopis teise iseloomu,“ lausus Lukašenka, vahendab Interfax.

Lukašenka märkis, et see ei puuduta ainult Ukrainat, vaid ka teisi naabreid.

Vastates ajakirjaniku küsimusele, rõhutas Lukašenka, et veel enne Venemaa „sõjalise erioperatsiooni“ algust valmistuti Ukraina poolt Valgevene territooriumile mitmikraketiheitjatest lööki andma.

„See oli Ukraina poole tahtlik tegevus. Ma ei tea ainult, milleks seda vaja oli. Need said esimestel minutitel löögi Valgevene territooriumilt. See toimus mõne minutiga – hommikul enne sõjalise erioperatsiooni algust,“ lausus Lukašenka.

Lukašenka kurtis, et Ukraina kehtestas Valgevene vastu 2020. aastal praktiliselt esimesena sanktsioonid juba enne lääneriike.

„Mitte USA, mitte anglosaksid, mitte Lääne-Euroopa. Vaid kahjuks meie oma Ukraina. Sulges taeva, hakati provokatsioone läbi viima, valmistati ette võitlejaid,“ rääkis Lukašenka.

Lukašenka tuletas meelde ka lääne poliitikute avaldusi, et Minski kokkuleppeid kasutati võimalusena Ukraina armee sõjaks ette valmistada.

„Mingit sissetungi ei olnud. Ma arvan, et see on Venemaa ja nende inimeste, kes seal elasid – vene inimeste – kaitsmine,“ ütles Lukašenka.

Lukašenka rääkis ka Ukraina võimude tegevusest Donbassis ja väidetavast inimeste põletamisest Odessas.

Lukašenka väljendas veendumust, et Ukraina oli ainult ettekääne sõja vallapäästmiseks.

„Te süüdistate Venemaad. Oo, teie tahate poolakate kätega Ukraina tükeldada,“ ütles Lukašenka.

Jaga
Kommentaarid