„Kuuuurijas“ rääkis Aavo õetütar Gunnelii, kuidas tema onu Aavo oli jäetud hooletusse. Viimase aastaga, kui Aavo hooldekodus viibis, oli ta tundmatuseni muutunud. Mehest oli alles vaid luu ja nahk, voodis ta iseseisvalt liikuda ei saanud, isegi jalgu ei suutnud enam sirutada, häirenupp ja joogivesi olid käeulatusest väljas.

Gunnelii rääkis saates, kuidas Aavo palus talt, et teda hooldekodust ära viidaks, kuidas ta toitu padja alla peitis, sest kartis, et muidu jääb nälga ning külmetas õhukeste linade vahel, mille ta oli vahel märjaks urineerinud. Gunnelii sõnul oli talle mõistmatu, kuidas Aavo nii kõhnaks jäänud on, sest alati kui Gunnelii onul külas käis, sõi ta korralikult.

Kui Gunnelii ja saatejuht Katrin Lust Aavole hooldekodusse külla läksid, tabas neid šokeeriv vaatepilt - Aavo oli voodis kägaras, ta oli voodi märjaks urineerinud ning külmetas, veetops oli talle kättesaamatu. Kui Gunnelii ja Lust Aavo riideid vahetasid ning uut tekki nõudsid, tõid hooldajad asemele lõhkise ning õhukeseks kulunud teki.

Kuidas saab selline olukord hooldekodus tekkida?