„Raamistik tuleb edaspidi määrata mitte tema [lääne] egoistlikes huvides, vaid õiglaselt huvide tasakaalu universaalsel alusel, nagu seda nõuab ÜRO harta, mis kinnitab kõigi riikide suveräänse võrdsuse põhimõtet,“ lausus Lavrov, vahendab RIA Novosti.

Praegu püütakse Lavrovi sõnul Venemaad segada, paisata ta aastakümneid tagasi ja nurjata üldse tema areng dekoloniseerimise ja Venemaa lagunemiseks valmistumise loosungite all.

Samal ajal tahavad „anglosaksid ja neile vastuvaidlematult alluv ülejäänud kollektiivne lääs“ iga hinna eest maailma asjades oma diktaati peale suruda, kuulutas Lavrov. Nende eesmärk on Lavrovi sõnul kogu inimkonna arengutingimuste kontrollimise jätkamine enda valitsemise heaks maailmas.

Selleks kasutatakse „ähvarduste, šantaaži ja otsese varguse ebaseaduslikke meetodeid nende karistamiseks, kes ajavad iseseisvat rahvuslikult orienteeritud poliitikat“, teatas Lavrov.

Lääne Moskva-vastase hübriidsõja eesmärk on muuta Venemaa heidikriigiks, rääkis Lavrov.

„USA ja tema satelliidid viivad meie vastu läbi pikki aastaid ettevalmistatud kõikehõlmavat hübriidsõda, kasutades taraanina Ukraina natsionaalradikaale. Selle sõja eesmärki ei varjata: see ei ole ainult meie riigile lüüasaamise tekitamine lahinguväljal, lõhkudes Venemaa majanduse, vaid ka meie ümbritsemine sanitaarkordoniga, muutmine mingisuguseks heidikriigiks,“ lausus Lavrov.

Jaga
Kommentaarid