„Kutsehariduse digitaalsete õppematerjalide osakaal ja kvaliteet vajab eraldi tähelepanu, kuna üldhariduse materjalidega võrreldes on kutsehariduse E-koolikott kõhn. Ehk ei ole seda peetud haridussüsteemi võrdväärselt prestiižseks osaks? Kaasaegse õppevara olemasolu on aga kvaliteetse õppetöö läbiviimiseks äärmiselt oluline ja seepärast innustame seekord just kutsehariduse õpetajaid panustama E-koolikoti rikastamisse,“ sõnas minister Tõnis Lukas.

Konkursile „Digitaalne kutseharidus“ on oodatud kõik õppematerjalid, mis on loodud kasutamiseks kutsehariduse tasemeõppes ja on avalikult ning taaskasutamist võimaldavalt üles laetud E-koolikotti vahemikus 01.08.2022 - 14.05.2023.

Lähiajal on kavas kvaliteetsete õppematerjalide loomise koolitus, kus keskendutakse just kutsehariduse õppijate eripäradele. Täpsem info koolituse kohta saadetakse otsepostitusena koolidele ja avaldatakse haridusministeeriumi sotsiaalmeedias.

Konkursil tunnustatakse parimaid õppematerjalide loojaid erineva suurusega auhindadega, milleks on vastavalt punktiskaalale kas 500, 300 või 200 eurot. Esitatud materjale hindab ekspertide komisjon, mis on kokku pandud Haridus- ja Teadusministeeriumi ja Eesti Haridustehnoloogide Liidu esindajatest ning kutsekoolide ekspertõpilastest.

Konkursile õppematerjalide esitamise tähtaeg on 14. mai. Auhinna saajad avalikustatakse hiljemalt 15. juunil. Konkursi täpsemate tingimustega saab tutvuda siin.