Tehnoloogiafirma Huawei eestvedamisel eri riikides läbi viidud uuringu tulemusel selgus, et traditsiooniline romantiline sõbrapäevakohting ei olegi iga paari unistus. Koguni 76% vastajatest eelistab tähistada peagi saabuvat valentinipäeva hoopis ühise tegevusega, mille raames õpitakse midagi või kogetakse mõnd uut elamust.

Peamine põhjus selle vastuse taga on 88% vastajate hinnang, et taolised ühistegevused ühendavad paare ja pakuvad rohkem ühiseid elamusi, mida hiljemgi koos meenutada. Eeskätt võib see olla ka hea võimalus võtta ette mõni selline tegevus, mille katsetamiseks pole seni ühiselt mahti olnud või mille proovimiseks pole siiani piisavalt head põhjust leidnud – olgu tegemist uue kultuuri- või spordielamuse nautimisega või hoopis mõne paiga külastamisega esimest korda.

Koguni 84% uuringule vastanutest märkis, et sooviks koos kaaslasega uusi elamusi kogeda koguni järgneva 12 kuu jooksul, mitte vaid ühe päeva raames. Kui üldjuhul piirdub valentinipäeva tähistamine vastajate varasemate kogemuste põhjal näiteks kohtinguga (70%), koduse filmiõhtu (68%) või kinoskäiguga (59%), matka või jalutuskäiguga (61%), kokteiliõhtu (58%) või šopinguga (58%), siis edaspidi soovitakse võtta aasta jooksul ette pigem põnevamaid tegevusi. Sealjuures toodi kõige rohkem välja ühist reisimist (77%), ühiselt uue hobiga alustamist (50%) ja koos sportimist (36%).

Ideid ühiseks kvaliteetajaks

Uuringu põhjal eelistaks 48% vastanutest osaleda uue kogemusena näiteks tantsukursustel, 46% vastanutest valiks aga uueks tegevuseks hoopis ühise kokanduskursuse (46%). Samuti pakub palju põnevust fotograafia, mida õpiks paarina paremini tundma koguni 42% vastanutest. Sealjuures tõi koguni 74% vastanutest välja, et püüab niikuinii enamiku ühishetki partneriga ka pildile või videole talletada, et siis toredaid seiku hiljem koos meenutada.

Sealjuures ei tähenda uue ühise hobi leidmine täielikku elustiilimuutust – saadaval on mitmeid tasuta lühikursusi või õpitubasid, kus omandada kasulikke nippe ja avastada, kuidas üks või teine vaba aja tegevus põnevust pakub. Näiteks nendele paaridele, kes niikuinii armastavad ühiseid hetki sageli piltidele jäädvustada, sobib suurepäraselt mõni vahva fotokursus, kus jagatakse nippe, kuidas kaasaegsete nutitelefonidega profitasemel fotosid teha. Paljud tänapäevased uued mudelid, näiteks Huawei Mate 50 Pro, sisaldavad juba ise nii tugevat tehnoloogiat, et eraldi peegelkaamerat soetada polegi tarvis, sest tulemus on profikaamera omaga täiesti võrreldav – olgu tegemist piltide teravuse või hoopis taustale hägusa efekti loomisega.

Nii võib kujuneda fotograafia töötoast vahva elamus ja hobi, kus lisaks tehnilistele teadmistele on võimalik leida partneri kõige kaunimaid külgi ning otsida uusi põnevaid paiku, mille loodust ja ilu fotodele talletada. Looduses matkates ja kauneid vaateid püüdes saab aga samas ühendada kaks eesmärki ning lülitada sisse ka oma nutikella, mis talletab ühiselt läbitud sportlikud hetked. Nii saab omavahel ka sportimises võistelda ja valida näiteks uuemate kellade, nagu Huawei GT 3 Pro, puhul rohkem kui 100 sportimisrežiimi seast oma lemmikud, mille abil koos läbitud kilomeetreid, kaloreid ja samme püüda.

Sarnaselt fotokunstiga levib tänu uutele sotsiaalmeedia formaatidele, nagu TikToki videod või Instagrami reels’id, aina rohkem nõuandeid, kuidas lisaks piltidele ka säravaid videoid talletada. Lisaks teooriale on üheskoos põnev proovida videote filmimist ka praktikas ning need siis kas mõnes rakenduses või häid töötlusvõimalusi pakkuvas telefonimudelis, nagu Mate 50 Pro, kokku töödelda, et elamusi ka pere ja sõpradega jagada. Nii ei jää üksikud filmitud klipid telefoni galerii sügavustesse, vaid pakuvad põnevaks looks kokkupanduna rõõmu ja emotsiooni nii endale kui ka teistele. Sealjuures saab filmida üles kõik oma uued põnevad ühistegevused, olgu tegemist uute reisisihtkohtade, koos katsetatud retseptide või sportlike hetkedega. Seega – põnevat avastamist ja uudseid ühistegevusi!

Eespool esitatud andmed pärinevad 2023. aasta jaanuaris Huawei eestvedamisel Pollisteri läbi viidud uuringust, milles osales 2550 vastajat nii Türgist, Rumeeniast, Saksamaalt, Itaaliast, Prantsusmaalt kui ka Poolast. Online’is läbi viidud küsimustikule vastasid nii mehed kui ka naised vanuses 18–55.

Jaga
Kommentaarid