Ju-ae-nimeline tüdruk arvatakse olevat Kimi teine laps ja ta on umbes üheksa-aastane. Üritus, kus osales ka Kimi naine Ri Sol-ju, oli pühendatud Korea rahvaarmee asutamise 75. aastapäevale, teatas riiklik meedia eile, vahendab CNN.

Eile õhtul näidati tüdrukut uuesti. Seekord jälgis ta koos isaga tohutute mandritevaheliste ballistiliste rakettide paraadi Pyongyangi Kim Il-sungi väljakul.

Riiklik uudisteagentuur KCNA teatas, et Kimi ja „tema lugupeetud tütre“ nägemine sõjaväe banketil oli sõjaväelaste jaoks unistuste täitumine.

Banketil pandi tüdruk istuma pealauda keskmisele kohale isa ja ema vahele.

Vaatlejate sõnul on selge, et Kim on teinud järeltulija asjus valiku, mis kinnitab spekulatsioone, mis said alguse tüdruku ilmumisega novembris mandritevahelise ballistilise raketi katsetust jälgima.

Põhja-Korea riigimeedia avaldas hiljem loo piltidega Kimist ja tema tütrest, milles nimetati viimast „kõige armastatumaks lapseks“.

Kimi perekonna valitsemine Põhja-Koreas sai alguse 1948. aastal, kui pärast teist maailmasõda tuli võimule praeguse valitseja vanaisa Kim Il-Sung.

Viimase poeg Kim Jong-il valitses alates Kim Il-sungi surmast 1994. aastal kuni enda surmani 2011. aastal.