Millise erakonna valimiseelsete lubadustega langeb sinu seisukoht kõige rohkem kokku? Mis partei seisukohad jäävad su vaadetest kõige kaugemale? Delfi valimismootor annab sulle 20 küsimuse abil vastuse.

Valimismootor võib olla abiliseks, kui sa pole veel otsustanud, millise partei poolt riigikogu valimistel hääletada. Kui aga juba suund selgem, siis saab oma hoiakud proovile panna: konkreetsete küsimustele vastates jõuad isiklike vaadetega võimaliku eelistuseni välja.

Loomulikult ei pea valimismootori antud soovitustest valimiskasti juures lähtuma, sest mootori küsimustesse mahub vaid osa parteide paljudest lubadustest. Abiks võib see olla sellegipoolest.

Valimismootori küsimused ja vastusevalikud on koostatud riigikokku kandideerivate parteide valimisprogrammide alusel. Valimismootorisse on kaasatud kuus erakonda, kelle toetus peamiste avaldatavate reitingute järgi on viimastel kuudel näidanud, et neil on tõenäoline valimiskünnis ületada – Keskerakond, EKRE, Reformierakond, Isamaa, Eesti 200 ja Sotsiaaldemokraatlik Erakond.