Kongressi liikmed näitasid üles haruldast parteideülest toetust Ukrainale, kui Biden palus Ukraina suursaadikul Oksana Markaroval püsti tõusta, vahendab The Hill.

Väike aga häälekas grupp vabariiklastest kongressi liikmeid on kritiseerinud USA abi Ukrainale ja vabariiklasi toetavate valijate toetus Kiievi abistamisele on samuti vähenemas.

Biden kinnitas aga, et riik on jäänud ühtseks ning seisab koos liitlastega Ukraina kõrval.

„Putini sissetung on olnud aegade proovikivi, proovikivi Ameerika jaoks, proovikivi maailma jaoks,“ ütles Biden, nimetades Venemaa sissetungi mõrvarlikuks kallaletungiks, mis tuletab meelde kõige hullemaid pilte surmast ja hävingust Euroopas Teise maailmasõja ajal.

„Koos tegime me seda, mida Ameerika alati kõige paremini teeb. Me juhtisime. Me ühendasime NATO ja ehitasime üles ülemaailmse koalitsiooni. Me seisime Putini agressiooni vastu. Me seisime koos Ukraina rahvaga,“ ütles Biden.

President rõhutas, miks pühendumine Ukraina kaitsele on USA jaoks tähtis, öeldes, et see hoiab rahu ja väldib seda, et tulevased agressorid ähvardaksid USA julgeolekut ja jõukust. „Aasta hiljem teame me vastust,“ ütles Biden.

„Me oleme ühtsed toetuses teie riigile,“ ütles Biden Ukraina suursaadiku poole pöördudes. „Me kavatseme seista teie kõrval nii kaua kui vaja.“