48-aastane Carrick pani toime vägivaldseid ja jõhkraid seksuaalkuritegusid tosina naise vastu kahe aastakümne jooksul, vahendab BBC News.

Kohtus kuuldi, et Carrick kasutas oma politseiniku rolli naiste hirmutamiseks. Ühele ohvrile saatis ta näiteks foto oma relvast koos sõnumiga: „Mina olen boss.“

Carrickile määrati 36 eluaegset vanglakaristust. Kohtunik Bobbie Cheema-Grubb määras minimaalseks karistuse kandmise ajaks 30 aastat ja 239 päeva, pärast mida võidakse kaaluda tingimisi vabastamist.

Cheema-Grubb ütles, et Carrick demonstreeris „hämmastavat moraalse rikutuse taset“.

„Te käitusite, nagu oleksite puutumatu,“ ütles Cheema-Grubb.

Carricki kuritegude hulgas on kümned vägistamised ja seksuaalsed kallaletungid aastatel 2003-2020, mis on peamiselt toime pandud Hertfordshire’is, kus ta elas. Carrick pani kõik kuriteod toime politseis töötades.

Carrick tunnistas end süüdi 49 süüdistuspunktis, sealhulgas 24 vägistamises.

Kohtus öeldi, et Carrick kasutas oma mõjuvõimu, et ohvrid temast teada ei annaks. Ühe ohvri sõnul sisestas Carrick talle, et ta on politseinik, ja naine ei julgenud seetõttu abi otsida.

„Te olite julge ja kohati järelejätmatu, uskudes, et ükski ohver ei saa üle oma häbist ja hirmust, et teist teada anda,“ ütles kohtunik. „Ligi kaks aastakümmet saite te kinnitust, et teil on õigus, aga nüüd on kombinatsioon nendest 12 naisest, kes astusid esile, ja teie politseikolleegidest, kes tegutsesid oma tõendite põhjal, teid paljastanud ja maa peale toonud.“