Põhjuseks peetakse õhkutõusmise aegu lõhkenud rehve, mispeale piloot katkestas õhkutõusu.

„Lennufirma tehnilised spetsialistid on juba alustanud tööd rikete kõrvaldamiseks,“ seisis lendu opereerinud tšarterlennufirma Azur Air avalduses. „Lennu ZF-3604 reisijatele pakutakse Moskvasse väljumise ootamise ajal hotelli, sooja sööki ja karastusjooke.“

The Daily Mail kirjutab, et põhjus võib otsapidi seisneda sõja tõttu kehtivates sanktsioonides: kahtlustatakse, et Vene lennufirmad kasutavad vananevaid õhusõidukeid ilma nõuetekohase hoolduseta. Antud juhul on tegemist 26 aastat vana lennukiga. Ühes aruandes öeldi, et lennuki kiirus oli probleemide ilmnemise ajal olnud 120 miili tunnis.

Lennukil leidus muu hulgas ka perekondi, mille meessoost liikmed hoidusid Putini väljakuulutatud mobilisatsiooni eest – mehed olid jäetud Taisse, kuna riigis kahtlustatakse uue värbamisvooru väljakuulutamist.

Vene lennunduse eestkõneleja: lääne lennukitega on turvaline lennata

Kolmapäeval ütles Venemaa kõrgeim lennundusametnik, et lääne päritolu reisilennukeid – mis praegu sanktsioonide tõttu Venemaal tavapäraselt enam läbi ei käi ning mille varuosi nii kerge enam saada pole – võib kasutada kuni 2030. aastani.

„Ma olen kindel, et lendamine ei ole muutunud ohtlikumaks – ja sellel ei ole midagi pistmist originaalvaruosade olemasolu või puudumisega,“ ütles Venemaa föderaalse lennutranspordi agentuuri juht Aleksandr Neradko.