Milana suri 31. jaanuaril. Ta oli vaid 34-aastane.

Ärasaatmine toimus Tallinna Siselinna kalmistul.

Õhtul sängitati naine Pärnamäe kalmistul mulda.

Milana lugu jõudis avalikkuseni 13 aastat tagasi. 2010. aasta 5. veebruaril kukkus toona psühholoogiat tudeerinud Milanale Peterburis pähe jääpurikas. Õnnetuse põhjustas katusekoristajate hooletus.

Õnnetus oli äärmiselt traagiline, arstid ütlesid Eestist Peterburi kohale jõudnud vanematele esialgu, et nende tütar ei pea hommikuni vastu. Naise seisund aga stabiliseerus. Vanemad tõid ta tagasi kodumaale, ka siinsed eksperdid leidsid, et võimalused raviks ja paranemiseks on nullilähedased.

Milana elukaaslane asus samal ajal pidama blogi, küsis avalikkuselt nõu ning jagas infot naise seisundist. Ettevõtjatelt kogutud annetuste toel viidi Milana Saksamaale Kölni, kus aegamisi taas mõistma, pisut rääkima ja väiksemaid liigutusi tegema hakkas.

Sellest alates on perekond avalikkust naise saatusega kursis hoidnud, nii naise paranemise teekonnast kui ka võitlusest Peterburi kohtus. 2011. aastal mõistiski kohus perele 32 000 euro suuruse hüvitise, sest lumekoristustööde tegija oli olnud rängalt hooletu. Milana juhtum sai palju kõlapinda ka Venemaal, sest sarnaseid traagilisi õnnetusi juhtus tol talvel veelgi.

Jaga
Kommentaarid