Raekoja platsile jõudnud rongkäiguliste ette astus üritust korraldava EKRE esimees Martin Helme, kelle kõne keskendus - mõistagi - valimistele.

Põhirõhk langes vastasseisule Reformierakonnaga: et Tartu on pikki aastaid olnud justkui reformierakondlaste kants, palus Helme kohalikel järele mõelda, kas tasub anda hääl „reeturitele“ või mitte. „Hääletada saab Eesti poolt või Eesti vastu,“ ütles Helme.

Tema järel astus rahva ette kõnet pidama parteikaaslane Jaak Valge, kes keskendus Tartu rahu lepingule ja selle ajaloolisele tähtsusele.

Tõrvikurongkäik on kutse võitlusele, märkis Valge lavalt: agressorriik on küll idapiiri taga, aga ka riigis sees polevat ohutu - praegune valitsus teeb inimesi vaeseks, märkis ta.

Ümberkorraldused

Tartu linn teatas, et seoses rongkäiguga on kell 17.00 - 17.50 sõidukitele suletud Vanemuise tänav Vanemuise 35 ja Ülikooli tänava vahelisel lõigul. Pepleri ja Vanemuise tänava ristmiku valgusfoor lülitatakse sel ajal kollase vilkuva tule režiimile. Ohutuse tagamiseks rongkäigu ajal kasutatakse liikluse reguleerijaid.