„Kui me praegu püüame nihutada Ukraina relvajõudude suurtükiväge sellisele kaugusele, mis ei kujuta endast ohtu meie territooriumidele, siis mida kaugemale ulatuvaid relvi Kiievi režiimile saadetakse, seda kaugemale tuleb seda nihutada territooriumidest, mis on meie riigi osad,“ lausus Lavrov TASS-i vahendusel.

Küsimusele, milliseks sündmuste arenguks peaks valmistuma, vastas Lavrov, et Moskva lähtub objektiivsest reaalsusest.

„Eelkõige sellest reaalsusest, mis on kinnitatud meie seadusandluses, meie konstitutsioonis. Neli uut territooriumi – kaks rahvavabariiki, kaks oblastit – ühinesid referendumi tulemusena Vene Föderatsiooniga. Siin minu arvates mingeid küsimusi ei teki,“ ütles Lavrov. „See, et lääs ei suuda rahuneda, ja kuidas ta jääb nagu kurva kuulsusega muinasjuttudes üha rohkem kinni teatud ollusesse, sohu minu arvates, mängib operatsiooni käigus tähtsat rolli.“

Lavrovi sõnul kasvab konflikti eskalatsioon nagu lumepall: „Kõik algas mingitest kiivritest Ukraina sõjaväelastele, siis ilmusid laskurrelvad, nüüd räägitakse juba lennukitest.“

„Saksamaa Liitvabariigi kantsler Olaf Scholz vannub, et seda ei juhtu kunagi, aga Scholz on ka tuntud võime poolest oma seisukohta üsna kiiresti muuta,“ ütles Lavrov.

„Pealegi ei ole ta seal kaugeltki üksi. Ta teatas, et NATO ei hakka kunagi Venemaa vastu sõdima, aga tema välisminister, proua Baerbock ütles: „Aga me juba sõdime Venemaa vastu ja teeme seda kõik sõbralikult koos,“” lisas Lavrov.

Jaga
Kommentaarid