Ukraina kaitseluure (GUR) esindaja Andrei Jussov ütles kolmapäeval, et olukord rindel on raske ja vastane jätkab mitmel lõigul ründetegevust. „Läheneme väga aktiivsele faasile, nii veebruar kui märts tulevad väga aktiivsed,“ ütles Jussov. Ukraina kaitse- ja julgeolekunõukogu esimees Oleksi Danilov ütles, et ei välista lähema kahe-kolme nädala jooksul ühtegi stsenaariumi ning peamised lahingud seisavad alles ees.

Ukraina peaprokuratuur esitas kahtlustuse kaitseministeeriumi riigihangete osakonna direktori endisele asetäitjale Bohdan Hmelnõtskõile, kaitseministri endisele asetäitjale Vjatšeslav Šapovalovile ja riigiettevõtte Promoboroneksport juhi endisele asetäitjale Volodõmõr Tereštšenkole.

Ukrajinska Pravda teatas õiguskaitseorganite allikale viidates, et Hmelnõtskõile esitati kahtlustus riigivara raiskamises summas 107 796 050 grivnat (umbes 2,7 miljonit eurot) ja relvajõudude varustamises ebakvaliteetsete kuulivestidega koguses 5700 tükki. Šapovalov sai kahtlustuse ebaseaduslikus tegevuses, mille tagajärjel ei saanud mõned relvajõudude üksused isiklikke kaitsevahendeid summas üle miljardi grivna (25 miljonit eurot).

Tereštšenkot kahtlustatakse ametiseisundit kuritarvitades riigivara omastamises summas 1 340 000 dollarit. Praegu on Tereštšenko kaitseministeeriumi välismajandustegevuse koordineerimise valitsuse juhi asetäitja.

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi lubas teisipäevases videopöördumises uusi reforme, mis muudavad sotsiaal-õiguslikku ja poliitilist reaalsust riigis, ning uusi kaadriotsuseid.

Jaga
Kommentaarid