„Ootan eeskätt haiglatelt, aga ka kiirabilt, terviseametilt ja haigekassalt ülevaadet järjekordade probleemi ulatusest ja tegevustest olukorra otsustavaks parandamiseks,“ ütles tervise- ja tööminister Peep Peterson.

„Kiirabibrigaadide seismine EMO lüüsis järjekorras on ressursi raiskamine ja ühiskonnale vastuvõetamatu. Teame, et neis autodes on ootel nn kollase, oranži ja punase triaažikategooria patsiendid, kelle puhul võib olla oluline iga minut. Samuti seab see ohtu teiste abivajajate tervise, kelle juurde ei saa järjekorras seisev kiirabi samal ajal sõita,“ lisas Peterson.

Patsiendi kiirabilt haiglale üleandmise ooteajaks on tervishoiukorralduses arvestatud üldiselt kuni 30 minutit. Tallinna kiirabi poolt terviseametile esitatud andmetel ületati perioodil detsembri keskpaigast jaanuari keskpaigani ettenähtud 30 minutit kolme suurema Tallinna haigla EMO-s keskmiselt kolmandikul juhtudel. Pikim ooteaeg oli ligi viis tundi. Seejuures on Tallinna kiirabi vaid üks Tallinnas kiirabiteenuse osutajatest.

Nõupidamisele on kutsutud Ida- ja Lääne-Tallinna keskhaiglate, Põhja-Eesti regionaalhaigla, Tallinna lastehaigla ja Tallinna kiirabi ning terviseameti ja Eesti haigekassa juhid.