Internetis hasartmängude mängimisest on saanud kõigile täisealistele kättesaadav hobi, aga huvitaval kombel on siit mõned aastasadade pikkused traditsioonid vaevalised kaduma. Näiteks lahutavad endiselt veebikasiinodes oma meelt 80% ulatuses mehed ja lemmikmängudeks on endiselt playin.ee/tasutaspinnid slotikad. Avaldame siin mõned põnevad faktid, mida paljud veebikasiinode kohta ei teadnud.

Ühekäelised bandiidid hoiavad edetabeleid enda haardes

Ühekäelisteks bandiitideks kutsutakse inglise keeles vana kooli kangiga slotimasinaid. Tänapäeval kohtab selliseid vintage-aparaate veel vaid vanakraamikauplustes ja antiigiärides, kuid mängu algne põhimõte on jäänud samaks. Mängija tõmbab kangist või tänapäeval vajutab masinal või virtuaalses kasiinos nuppu ja rullikud hakkavad keerlema. Potentsiaalne võit oleneb sellest, kuidas erinevad sümbolid rullikute peatudes reastuvad.

20. sajandi alguses olid need puuviljapiltidega masinad tegelikult nätsu müümiseks ja puuviljade pildid tähistasid nätsu maitset. Oma populaarsuse tõttu muudeti need kiiresti hoopis teistsuguseks meelelahutusobjektiks. Puhtalt juhuslikkusele ülesehitatud ja väga vähe strateegilist mõtlemist nõudev mäng on endiselt kasiinodes kõige armastatum tegevus.

Kuradiratas

Pöörleva rattaga ruletimängu nimetatakse paljudes kultuurides hoopis kuradirattaks või paganamänguks, sest ratta numbrite summa on 666, mida peetakse halvaendeliseks numbrikombinatsiooniks. Võib-olla olete kuulnud legendi prantsuse matemaatikust ja katoliku teoloogist Blaise Pascalist, kes leiutas ruletiratta, kui soovis luua igiliikurit. Ajaloolased ei ole selle versiooni osas kokkuleppele jõudnud, sest leitud on tõendeid hiinlaste kivirattamängust ja rooma sõdurite kilbikeerutamise mängust, mida võiks pidada ruleti eellasteks.

Ruleti tegi Euroopas eriti kuulsaks prantsuse päritolu kasiinoärimees François „Magician of Homburg“ Blanc, kes sõlmis 19. sajandil valitseva monarhiga kasuliku tehingu Homburgi linna turismi elavdamiseks ja majanduse elustamiseks. Blanc muutis Homburgi kasiinodes sellel ajal kasutusel olnud ruletiratast selliselt, et võttis ära topeltnulliga ruudu. Tema väitel suurendas see oluliselt mängijate võidu tõenäosust ja Homburgi kasiinod olid pidevalt mängijatest tulvil. Legendi järgi sõlmis ta kuradiga lepingu, et ruletimängu tegelikele saladustele jälile saada ja seetõttu on tekkinud ka mängule selline hüüdnimi.

Vaatamata hämarale ja segasele ajaloole on rulett statistiliselt üks suurima võidutõenäosusega juhuslikkusele ülesehitatud mänge, sest panustades ainult mustale või punasele, on mängija võiduvõimalus 50%.

Online-kasiinod on meeste pärusmaa

Võib eeldada, et üheks põhjuseks, miks mehed on altimad hasartmänge mängima ja kasiinosid külastama, on nii suurem riskitaluvus kui ka ajaloolised kombed. Aastasadu ei olnud naistel mängupõrgutesse ja kõrtsidesse asja, see maailm kuulus täielikult meestele. Ilmselt on see jäänud naiste geneetilisse koodi nii tugevalt sisse, et vaid 20% veebikasiinode külastajatest on naised.

Samas on naised aktiivselt ja jõuliselt edetabelitesse jõudmas nii e-spordis kui ka pokkeriturniiridel. E-spordi võistkondades on juba ligikaudu pooled edetabelite liidrid õrnema soo esindajad. Arvutimängude turniirid on oma vaadatavuselt tavaspordialadest paljuski üle ja nooremad inimesed teavad pigem tuntud arvutimängureid kui maailmakuulsaid tennisiste. See trend näitab, et arusaamine spordist ja erinevate spordialade jälgitavus ning populaarsus on ajas muutumas. Ühel hetkel võib maailma valitsev autosportlane olla keegi anonüümne tegelane arvutiekraani taga, kelle isik on sama hästi varjatud nagu salapärane Stig populaarses telesaates „Top Gear“.

Tegemist on hasartmängu reklaamiga. Hasartmäng pole sobiv viis rahaliste probleemide lahendamiseks. Tutvuge reeglitega ja käituge vastutustundlikult!

Jaga
Kommentaarid