Kahepäevase visiidi eesmärk on riikidevahelise koostöö tugevdamine. Koos president Emmerson Mnangagwaga ootas külalist lennujaamas tuhandeid kohaliku võimupartei toetajaid. „Laulud ja trummimuusika saatel toimuvad tantsud viisid presidendi otsekohe Aafrika mandri lainele,“ kiidetakse Valgevene pressiteates.

Zimbabwe välisministeeriumi teatel arutatakse kohtumisel lisaks poliitilisele koostööle ka kaevandustööstuse ja põllumajanduse küsimusi ning looduskatastroofidele reageerimist. Visiidil on ajalooline tähendus, kuna varem ei ole Lukašenka Sahara-aluses Aafrikas visiidil käinud, lisas ministeerium.

Zimbabwe on üks Aafrika riikidest, kes on hoidunud Venemaa Ukraina-vastast sõda hukka mõistmast ning nimetab end selles küsimuses neutraalseks. Mnangagwa tõusis võimule 2017. aastal pärast aastakümneid valitsenud Robert Mugabe kukutamist. Sarnaselt eelkäijale süüdistatakse teda opositsiooni tagakiusamises ja meedia suukorvistamises.

2019. aastal käis Mnangagwa visiidil Minskis, kus sõlmiti leping 58 miljoni dollari väärtuses traktorite ja muude põllumajandusmasinate ostmiseks. Visiidi käigus osaleb Lukašenka muu hulgas traktorite üleandmistseremoonial Zimbabwe põllumajandusakadeemias.