Vooglaid on viimastel kuudel pärast EKRE valimisnimekirjaga liitumist väljendanud oma sotsiaalmeediapostitustes vajadust liikuda Venemaaga suhete parandamise suunas. „Vajadus selle suunas tegutseda on ilmselge. Aga see positsioon on stratkomi teel nii demoniseeritud, et keegi ei julge seda puutuda,“ kirjutas Vooglaid sotsiaalmeedias.

ERR-i küsimustele oma vaadete kohta saatis Vooglaid rahvusringhäälingule pika vastuse, milles muu hulgas märkis, et Ukrainas käimasoleva sõja kontekstis ei teeni Eesti vabariigi valitsuse mitmed tegevused sõja Eestist eemal hoidmise huvi, vaid sellistena pigem soosivad sõjategevuse laienemist Eestisse.

„Minu parima arusaamise kohaselt ei alga riigikaitse mitte relvastuse ja teiste riikide sõjaväeüksuste Eesti territooriumile kuhjamisest, vaid vastutustundlikust diplomaatiast. Paraku tegutseb meie valitsus risti vastupidiselt, püüdes pidevalt olla esirinnas üleskutsete tegemisel astuda Venemaa suhtes vaenulikke samme,“ kommenteeris Vooglaid.

EKRE esimees Martin Helme rõhutas, et Vooglaid ei esinda oma julgeolekupoliitilisi seisukohti väljendades EKRE seisukohti.

„Aga kas siis erakonna esimehena saate öelda, et Varro Vooglaid esindab julgeolekupoliitikast rääkides EKRE seisukohti?“ küsis ERR-i saatejuht Helmelt. „Ei saa. Erakonna seisukohta väljendasin praegu mina. Varro Vooglaid ei ole selle teema eestkõneleja,“ vastas Helme.

Jaga
Kommentaarid